Leif Einar Lothe:

Lothepus snakker ut om sykdommen. Skal opereres fredag

- Jeg merket at noe var galt.

SYK: Det var forrige måned at tv-fenomenet Leif Einar Lothe (49) oppdaget at han har fått svulster på stemmebåndet. Her avbildet hjemme i Odda i sommer. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SYK: Det var forrige måned at tv-fenomenet Leif Einar Lothe (49) oppdaget at han har fått svulster på stemmebåndet. Her avbildet hjemme i Odda i sommer. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg vet ikke så mye ennå, men prognosene er i alle fall gode, forteller Leif Einar Lothe (49) til Dagbladet.

Det var i september at den velkjente tv-profilen fikk vite at han må gjennomgå en operasjon for å hindre utvikling av strupekreft. 49-åringen hadde kjent på plager i halsregionen over en lengre periode da sykdomsbudskapet kom.

- Jeg hadde vært hos doktoren tidligere og forklart at jeg var mye hes, men fikk bare beskjed om at jeg måtte slutte å røyke og drikke. Til slutt ble en spesialist satt på saken. Jeg merket jo at noe var galt, spesielt da jeg sto på scenen, forteller Lothe, som ved siden av å være entreprenør, tv-profil og gründer er en ivrig trubadur.

- Kan ikke klage

Ifølge Norsk Helseinformatikk kan svulster på stemmebåndet være et tegn på strupekreft. Krefttypen kjennetegnes gjerne ved nettopp heshet, i tillegg til problemer med å svelge eller irritasjon i halsen.

I Lothes tilfelle har symptomene heldigvis blitt oppdaget såpass tidlig at det altså er et forstadium til kreft.

- Jeg blir lagt inn på Haukeland sykehus i morgen, og skal operere fredag. De skal ta av et tynt lag på stemmebåndet, og forhåpentligvis blir jeg frisk etter det, forteller Lothe, som understreker at han, etter forholdene, er i god form.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer