- Lover å ta vare på jentene dine

Fredag tok Ari Behns søsken, Espen og Anja Bjørshol, et siste farvel med sin avdøde bror. Samtidig lovet søstera å ta vare på Behns tre barn.

MINNEORD: Air Behns to søsken, Espen og Anja Bjørshol, tok en tårevåt avskjed i Oslo domkirke. Video: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det ble tårevått da Ari Behns søsken, Espen og Anja Bjørshol, holdt sine minneord i brorens bisettelse i Oslo domkirke fredag ettermiddag.

Under Anjas minneord fortalte hun at kjenner brorens kraft, og hører ham le kjærlig og varmt. Da Ari levde, sa han til søstera at hun skulle være sterk, at hun ville klare det, sier hun.

Så kom hun med et siste løfte til Behn.

- Vi skal fortsette. Vi skal fylle huset med din kjærlighet og varme. Jeg lover. «Ta vare på hverandre», sa du. Jeg lover å ta vare på jentene dine, sier Anja og fortsetter:

- De tre jentene, som er det vakreste du har. De tre som du elsket høyere enn noe annet. De tre som var det viktigste for deg.

TALTE: Ari Behns eldste datter, Maud Angelica, brøt ut i gråt da hun framførte sine minneord om Ari Behn. Bilder fra NRK. Vis mer

Gråtkvalt

Etter Anja, var det broren Espen sin tur.

- «Hei, min elskede bror». Selv om tonefallet kunne være varierende, så sa du alltid det da vi snakket sammen i telefonen. Dersom jeg kom med mine problemer, var du alltid der for meg, sa Espen og brøt sammen.

- Jeg gjemte meg bak ryggen din. Selv i dag føles det godt å stå her bak deg.

MANGE VILLE TA DEL: Det var mange som ville ta del i begravelsen til Ari Behn, men mange ble sendt bort da kirken ble full. Jonas Eckhoff var én av dem. Video: Trym Mogen / Elias Zahl-Pettersen Vis mer

Talte til pårørende

Videre viet Espen noen ord til andre som står i en liknende situasjon.

- Dette er en veldig spesiell situasjon. For meg er det viktig å si at det å ta sitt eget liv, ikke må forherliges.

- Etter at jeg ble vant til sjokket, begynte jeg å tenke på andre pårørende som har opplevd det samme. Det må være vanskelig å ikke kjenne på vrede og skyldfølelse.

- Jeg unner alle som har opplevd dette å slippe de vonde følelsene.

MINNES: Aksel Hennie minnes vennen Ari Behn. Reporter: Thea Hope. Video: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Hyllet med sang

Akkurat som Anja, fortalte Espen at han fortsatt kan se smilet til sin avdøde bror. Han forklarte det som en imaginær venn, som hans egen Skybert.

Like før han avsluttet, sang han til Ari.

- Kjære, Ari. Lykke til på den kortreiste veien inn i våre hjerter. Jeg elsker deg, broren min, avsluttet han gråtkvalt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer