<strong>NYTT PROGRAM:</strong> I dette tilfellet «drepte» ikke video radiostjerna. Den usedvanlige duoen bestående av Einar Tørnquist og Jan Thomas får sitt eget tv-program om vennskapet, samtidig som de skal fortsette med podkasten «Jan Thomas og Einar blir venner». Foto: Discovery
NYTT PROGRAM: I dette tilfellet «drepte» ikke video radiostjerna. Den usedvanlige duoen bestående av Einar Tørnquist og Jan Thomas får sitt eget tv-program om vennskapet, samtidig som de skal fortsette med podkasten «Jan Thomas og Einar blir venner». Foto: Discovery Vis mer

Jan Thomas og Einar Tørnquist:

Lover penispumper og «Paradise»-tilstander

Einar Tørnquist og Jan Thomas får sin egen tv-serie om vennskapet. Det blir, ifølge dem selv, utradisjonell underholdning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kjendisstylist Jan Thomas (52) og komiker Einar Tørnquist (36) har det siste året blitt godt kjent med hverandre. Podkasten med tittelen «Jan Thomas og Einar blir venner» har fungert etter tittelens formål, og de to har på rekordtid fått et noe overraskende nært forhold.

Duoen gauler om alt fra sex til dyptliggende følelser, og har med tida fått en stor følgerskare. En gang i uka får man høre om hvordan vennskapet til de to nokså forskjellige mennene har utviklet seg, og snart får fansen nok en mulighet til å følge den utradisjonelle duoen.

Dagbladet kan nemlig avsløre at de to nå får sin egen tv-serie på Dplays plattformer. Det er de begge i overkant begeistret for.

Fullt kjør

- Om du trodde «Ex on the Beach» og «Paradise Hotel» var ille, har du noe å glede deg til. Det her blir en veldig «racy» tv-serie …, sier stylisten, før kompanjongen avbryter ham:

- Du kan ikke si det, Jan. Da tror folk vi er rasister, og dette blir absolutt ingen rasistisk tv-produksjon.

Med «racy» prøvde 52-åringen, som er godt kjent for sine amerikanske fraser og utsagn, å forklare at serien trolig kommer til å bli både pikant, gøyal og utfordrende. De to makkerne er kjent for å prate om alt i podkasten, som har sørget for overskrifter om alt fra sex til «Candy Crush»-regninger i norsk presse.

<strong>GUTTASTEMNING:</strong> Einar Tørnquist og Jan Thomas har et unikt og uventet vennskap. Det blir det god tv av, mener Discovery. Foto: Kristin Svorte
GUTTASTEMNING: Einar Tørnquist og Jan Thomas har et unikt og uventet vennskap. Det blir det god tv av, mener Discovery. Foto: Kristin Svorte Vis mer

De skal ikke gi slipp på podkasten under innspillingsperioden, men kommer til å la kameraene følge begivenhetene de ikke får tatt opp på lyd.

- Jeg kommer nok ikke til å la dem filme meg hjemme når jeg onanerer, og jeg vil nok sikkert skjerme barnet mitt litt, men utenom det er vi klare for nærmest alt. Jeg har egentlig ingen store begrensninger. Vi er veldig åpne og ærlige med hverandre. Planene våre kan jeg ikke røpe riktig ennå, men det blir alt fra hverdagslige planer til større ekskursjoner, røper Tørnquist, hvorpå kameraten følger opp:

- Men meg skal dere få se onanere. Jeg har ingen sperrer der. Kanskje jeg til og med viser fram penispumpa mi, ler stylisten.

Tar fra hverandre

De har rukket å se mange sider av hverandre på den korte tida de har kjent hverandre. De har vært på fylla, de har reist, de har sett hverandre både glade og triste. Lei hverandre har de ikke rukket å bli ennå, for det er fortsatt mye å utforske.

- Jan er veldig flink til å se det positive i alt, og da mener jeg virkelig alt. Om det så er oppdaget en kur for kreft eller om det er salg på rosiner på butikken, er han like blid og engasjert. Det henter jeg mye inspirasjon fra, for jeg har en tendens til å se livet som en grå masse, humrer Tørnquist.

Sistnevnte påstand er derimot ikke kjendisstylisten helt enig i. Han forteller at han sjelden har møtt et menneske som er så varm og åpen som komikerkameraten.

- Vi menn er kompliserte og sammensatte skapninger med et bredt spekter av følelser, selv om samfunnet ikke alltid maler oss sånn. Einar har tillatt seg å være sårbar overfor meg, og han er på ingen måte vanskelig å komme inn på. En venn sa til meg at jeg trolig kom til å møte en hard vegg, men i stedet har jeg møtt en ekstremt raus og åpen person, sier han.

EN HJELPENDE HÅND: Kjendisstylist Jan Thomas vil hjelpe deltaker Marcus med selvtilliten. Her møtes duoen på Jan Thomas Studio i Oslo. Video: TV3 Vis mer

Entusiasme

Dagbladet prater med duoen på telefon mens de to sitter i stylistens sportsbil, og duoen prater tidvis litt over hverandre. De har mye på hjertet, og synes åpenbart at det er stas at deres lille prosjekt har resultert i en tv-serie.

- Det er litt uvirkelig. Vi startet for kort tid siden og ting har gått fort. Det blir gøy å vise litt mer av hva vi driver med, i et annet format. Utfordringene våre har vært at vi er på forskjellige steder i livet og at vi har forskjellige interesser, men vi har lært masse av hverandre, sier Tørnquist.

- Men podkasten og tv-serien heter fortsatt «Jan Thomas og Einar blir venner»?

- Ja, endrer vi navn kommer vi jo til å miste mange av lytterne våre. Men misforstå ikke, vi er allerede gode venner. Det må man også pleie, sier komikeren.

Jan Thomas hadde ikke sett for seg at han og Tørnquist skulle få en såpass god dialog eller et såpass sterkt vennskap. «Årets mest uventede podkast-duo er også den beste» skrev nettstedet 730 om podkasten da den først dukket opp. At det var uventet, kan stylisten selv skrive under på.

- Vi har bare kjent hverandre i seks måneder, men det i seg selv er jo unikt. Jeg hadde aldri trodd det skulle skje da jeg møtte Einar hos NRK for første gang. Det har vært en fascinerende reise, sier han, og fortsetter:

- Dette vil jeg understreke. Vi mennesker kommer alle med forskjellig innpakning, farge, interesser og seksualitet, men vi er likevel så like. Vi elsker, har det bra, har det vondt og prøver så godt vi kan. Likevel passer mange av oss overraskende godt sammen. Det er ikke farlig å bli kjent med nye folk, og Einar har vært en berikelse i livet mitt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer