FINALEKLARE: Marianne Sandaker, Egor Fililenko, Kari Traa og Atle Pettersen er alle klare for å fylle «Skal vi danse»-pokalen med champagne i kveld. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
FINALEKLARE: Marianne Sandaker, Egor Fililenko, Kari Traa og Atle Pettersen er alle klare for å fylle «Skal vi danse»-pokalen med champagne i kveld. Foto: Torbjørn Berg / DagbladetVis mer

Lover tidenes råeste «Skal vi danse»-finale

I kveld skal det avgjøres om det blir storfavoritten Atle Pettersen eller «underdog» Kari Traa som får løfte dansepokalen.

Etter fire måneder med et knallhardt treningsregime, er det endelig tid for finale i «Skal vi danse». Den store vinneren skal kåres, og det står mellom kulekjører og OL-vinner Kari Traa (37) og rockeartist Atle Pettersen (22).

Mens Atle og dansepartner Marianne Sandaker (23) har seilt gjennom danseprogrammet som storfavoritt fra dag én, har Kari og Egor Filipenko (23) vist en enorm framgang siden første sending.

- Noen kommer jo litt bedre rusta til denne konkurransen enn andre. Atle har veldig fine bevegelser og er lagd for dans, sier Kari Traa til Dagbladet.

- Hvorfor er du en verdig vinner, Atle?

- Vi står på. Men i denne konkurransen føler jeg at uansett hvem som kommer til finalen, så er alle verdige vinnere, for alle har lagt ned like mye jobb i det, sier han.

Uredd og sterk «underdog» Kari er enig, samtidig som hun understreker at det handler om å få folket og dommerne til å like det de ser på parketten.

- Jeg har jo hatt god hjelp av folket de siste gangene, ler hun.

STORFAVORITT: Atle og Marianne har sanket flest poeng i høstens «Skal vi danse» og er storfavoritt i finalen. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer

Finalistene er for alvor blitt rivaler. Men det innvirker ikke på stemningen dem i mellom. Latteren runger i veggene på Dansefabrikken, og de sarkastiske spøkene mellom parene kommer tett. Det gjør også komplimentene.

- Kari er veldig uredd, og hun tør å gjøre halsbrekkende ting på gulvet. Også er hun veldig sterk, så hun får til alle «stuntsa», forteller Atle.

- Ja, også har både Kari og Egor veldig mye energi, påpeker Marianne.

Egor mener ingen slår Atles prestasjoner på «Skal vi danse»-parketten.

- Det har vært mange flinke, men Atle har jo et naturtalent. Så trener han som faen og, så det er ikke sånn at han bare får det til ved å stå der.

- Vi er vel egentlig «underdogs», konkluderer Kari.

«UNDERDOG»: Kari Traa og Egor Filipenko har ikke tenkt til å gi fra seg pokalen uten kamp. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer

- Men så har jo vi masse erfaring, siden jeg er den eneste av oss fire som har vært i «Skal vi danse»-finale før, gliser Egor, før latterbrølene setter igang.

- Vant med å bli nummer to Etter fire intense måneder med dansing, er det ingen av de fire finalistene som har lyst til å bli nummer to.

Likevel hevder de alle å være gode tapere, selv om Egor og Atle innrømmer at de hater å tape.

- Jeg har jo kommet på andreplass før, jeg, sier Atle, og tenker på «X Factor»-finalen i fjor.

- Føler du ekstra press?

- Nei, jeg tenker sånn at hvis jeg vinner så er det jo bare utrolig kult, og kommer jeg på andreplass, så blir det egentlig bare morsomt. Andreplass to år på rad - det er jo bare gøy.

- Det er jo en vinn-vinn-situasjon! Vinner du er det dritfett fordi du vant, og taper du så blir det sånn oppstandelse i forhold til det at du har vært storfavoritt, men endte som nummer to, mener Egor.

- Ha-ha, ja, «feil vinner i 'Skal vi danse'». Juhuu, skråler Kari.

Ingen dans på roser for Hedda (1) Når «Skal vi danse»-bobla snart sprekker, skal Atle rett inn i en ny «boble». Han reiser nemlig på turné frem til jul, og ser ikke bort ifra at fansen kan se fram mot litt nye «moves» fra scenen. 

HEIER PÅ HVERANDRE: Selv om begge har planer om seier, ser de hverandre som verdige «Skal vi danse»-vinnere. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer

- Nå kan jeg begynne å ta opp en fra publikum til dans. Herregud, det blir kult!

Det han derimot ikke kommer til å ta med seg fra parketten på turné, er kostymene. I høst har tv-seerne sett den ellers så rocka Atle i fargesprakende silkeskjorter med dype utringniner og bukser med høyt liv.

- Likevel har du greid å beholde maskuliniteten?

- Det kan diskuteres! skyter Egor inn.

- He-he. Det er veldig mye farger på dem, men det er ikke kostymene som har gjort at jeg har vært utenfor min egen komfortsone for å si det sånn. Men jeg låner dem nok ikke med meg på turné, nei.

Kari flytter tilbake til Voss sammen med kjæresten Lars og datteren Hedda (1) når danseeventyret er over. For datteren har «Skal vi danse» sørget for visse konsekvenser.

- Jeg skal slutte å amme. Så nå blir dette virkelig sånn terror for Hedda. Nå må hun greie seg selv, ler Kari.

Alkohol i pokalen Uavhengig av hvem som vinner i kveld, skal den store «Skal vi danse»-pokalen fylles med bobler. Det er bare ett problem:

- Vi måtte jo teste, og ble litt deppa da vi ikke fikk av lokket på pokalen. Vi har jo tenkt til å drikke champagne av den, forteller Kari.

- Det lokket skal vi få opp. Det er ikke dét det skal stå på, beroliger Atle.

- Hvem vinner «Skal vi danse»?

- Vi har tro på oss selv, men logisk sett tror jeg Atle har det lengste strået. Tenk å ha lagt sammen alle hans totale poeng med mine, sier Kari.

- Ja, da ligger vi langt, langt bak. Med tanke på poengene fortjener jo Atle så klart å vinne, ingen tvil om det. Men så har jo Kari hatt en super framgang, det må ikke glemmes, sier Egor.

Atle tror det blir en jevn finale, og at parene stiller likt når det går på utstråling og det å formidle showet til seerne.

- Den som klarer å lage det kuleste showet, stikker av med seieren. Den beste vinner.

ENERGISK DANS: Kari og Egor serverer energi og sjarm på danseparketten. Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix Vis mer

GLIMT I ØYET: Atle og Marianne danser alltid med glimt i øyet. Paso doble er hans favorittdans. Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix Vis mer