Nettmobbing på Jodel:

Lovet å fjerne anonym hets om kjendiser. Men drittslengingen lar seg ikke stoppe: - Jeg er drittlei

- Vi vil jobbe sammen for å gjøre Jodel til et bedre sted for alle, sier PR-ansvarlig.

LEI AV DRITTSLENGING: Bloggerne Andrea Sveinsdottir og Sofie Nilsen (t.h.) er bare to av profilene som opplever hets og negative kommentarer på appen Jodel. Appen forsøker å håndtere problemet, men sliter med å komme hetsen til livs. Foto: Privat/ skjermdump fra Jodel
LEI AV DRITTSLENGING: Bloggerne Andrea Sveinsdottir og Sofie Nilsen (t.h.) er bare to av profilene som opplever hets og negative kommentarer på appen Jodel. Appen forsøker å håndtere problemet, men sliter med å komme hetsen til livs. Foto: Privat/ skjermdump fra Jodel Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): På appen Jodel blir en rekke norske bloggere utsatt for hets og negative kommentarer. Appen gir nemlig brukere mulighet til å publisere anonymt, noe som trolig fører til at flere ikke sparer på kruttet og våger å slenge med leppa.

Flere bloggere har uttalt seg kritiske om måten appen fungerer på, og mange av dem deler blogginnlegg der de uttrykker sin misnøye om drittslengingen.

Nylig uttalte PR-ansvarlig i Jodel, Barbora Galandakova, til VG at hun ønsker å sette en stopper for mobbingen på appen.

En drøy uke etter at Galandakova forsikret om at Jodel ville fjerne slike innlegg, blir imidlertid grove kommentarer fremdeles delt flittig på appen. Overfor Dagbladet understreker Galandakova at Jodel aktivt har fjernet innlegg som bryter med tjenestens retningslinjer etter at VGs artikkel ble publisert.

- Kan skade et menneske

Den tidligere «Paradise Hotel»-deltakeren og nåværende bloggeren Sofie Nilsen, forteller til Dagbladet at hun har sett seg lei på all drittslenging og ryktespredning som skjer på Jodel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer