Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Astrid S:

Løy for å imponere foreldrene til ekskjæresten

- Jeg gikk på toalettet og googlet «kattefødsel».

MÅTTE GOOGLE: I kveld gjester Astrid S talkshowet Skavlan på NRK. Der forteller hun blant annet om den gangen hun ville prøve å imponere foreldrene til sin daværende kjæreste. Hun utga seg for å være en slags katteekspert, men løgnen slo fort tilbake. Video: NRK Vis mer
Vis mer

(Dagbladet): Astrid Smeplass (20) har lagt bak seg et eventyrlig år, med både EP-slipp, utsolgte konserter og turnéer.

Det er liten tvil om at fansen har latt seg imponere av ungjenta, og i kveld gjester 20-åringen «Skavlan» hvor hun blant annet åpner opp om karriere og sitt personlige liv.

Stemningen i studio blir også særdeles god når artisten drar på med en historie av det heller spesielle slaget.

LATTERMILD: Astrid S har med låter som «Hurts So Good» og «Running Out» blitt avspilt flere hundre millioner ganger på Spotify. 20-åringen fra Sør-Trøndelag fremfører blant annet sin nye singel «Breathe» hos Fredrik Skavlan. Foto: NRK
LATTERMILD: Astrid S har med låter som «Hurts So Good» og «Running Out» blitt avspilt flere hundre millioner ganger på Spotify. 20-åringen fra Sør-Trøndelag fremfører blant annet sin nye singel «Breathe» hos Fredrik Skavlan. Foto: NRK Vis mer

- Jeg husker jeg hadde en kjæreste da jeg var 16 år. Vi spiste middag med foreldrene hans, og da vil man jo gjerne imponere litt, sier Astrid S og fortsetter:

- De hadde en katt som var gravid, og som skulle føde. Da sa jeg: «Å, jeg har vært med på kattefødsler før. Min familie har katt, så dette har jeg gjort maaange ganger. Det kommer til å gå så bra.»

- Kunne aldri forutsett

Lite visste den daværende 16-åringen om at ingen i kjærestens familie hadde noen form for erfaring med kattefødsler.

Det gikk dermed som det måtte gå:

- Da skjedde noe som jeg aldri kunne forutsett: «Ja, men vi har ingen erfaring! Astrid, du kan ta deg av det her». Og da kunne jeg jo ikke si: «Nei, men familien min har ikke katt, jeg har aldri vært med på en kattefødsel. Jeg kunne jo ikke si det!», forteller artisten lattermildt.

På dette tidspunktet kunne Astrid ha valgt å fortelle sannheten. Det gjorde hun ikke, og måtte dermed ty til hjelpemidler i et febrilsk forsøk på å hente seg inn igjen.

- Jeg gikk på toalettet og googlet «kattefødsel».

- Kastet morkaker

Videre forklarer artisten hvordan hele forløp seg - i noe kaotisk tilstand.

- Det kommer én morkake per foster, så jeg måtte jo sitte og kaste morkaker. Jeg bare kjørte på, og klippet navlestreng etter navlestreng. Resten av familien gjemte seg på kjøkkenet, og syntes det var helt forferdelig å se disse morkakene.

Heldigvis endte historien godt:

SKAL VI DANSE: Dagbladet møtte Astrid S da hun var på finalen av «Skal Vi Danse». Den nå store og kjente, norske stjerna forteller om coverlåter på YouTube, en tid før hun ble en internasjonal hit. Video: Dagbladet Vis mer

- Det kom sju velskapte kattunger. Det er ikke så vanlig, men alle kattungene overlevde!

20-åringen er i dag singel, men fikk i fjor mye oppmerksomhet etter at hun og Thomas Hayes, kjent som den populære karakteren «William» fra suksesserien «Skam», viste seg offentlig flere ganger.

De måtte til slutt ut for å avvise ryktene om at de to var blitt et par.

Dagbladet har vært i kontakt med manageren til Astrid S, som uttaler at artisten ikke ønsker å kommentere saken ytterligere.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media