Carissa Pinkston:

Løy om å være transperson. Så ble hun tatt på fersken

- Jeg fikk panikk.

I HARDT VÆR: Carissa Pinkston slang med leppa om transpersoner før hun prøvde å redde sitt eget skinn. Det skulle hun ikke ha gjort. Foto: NTB Scanpix
I HARDT VÆR: Carissa Pinkston slang med leppa om transpersoner før hun prøvde å redde sitt eget skinn. Det skulle hun ikke ha gjort. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er bare et drøyt år siden modellen Carissa Pinkston (20) fikk sin store debut på catwalken for Marc Jacobs. Siden den gang har 20-åringen gått for en rekke store motehus, deriblant Tommy Hilfiger.

Hun har vært i reklamer for Savage x FENTY, men nå får hun oppmerksomhet for noe helt annet enn yrket sitt.

Ifølge Paper Magazine skal nemlig Pinkston ha delt en rekke meldinger på Facebook under navnet Rissa Danielle i mai, der hun hevdet at transkvinner ikke er kvinner. Hun skal også ha koblet transpersoner til pedofile.

Avslørte løgnen

Etter å ha blitt avslørt for de alvorlige påstandene og fått sparken fra managementet sitt, tok hun i slutten av juli til Instagram Live gråtende for å forklare saken. Det eneste problemet var bare at hele livesendingen var uten lyd.

Kort tid seinere delte Pinkston flere innlegg hvor hun kom ut av skapet - som transperson.

HOMOFOBISKE KOMMENTARER: Etter å ha delt en rekke homofobiske kommentarer om transpersoner kom modellen selv ut som transperson. Det var bare et problem - det hele var løgn. Foto: NTB Scanpix
HOMOFOBISKE KOMMENTARER: Etter å ha delt en rekke homofobiske kommentarer om transpersoner kom modellen selv ut som transperson. Det var bare et problem - det hele var løgn. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg var ikke klar for å komme ut ennå, men i dag fikk jeg sparken og har mottatt hatmailer og dødstrusler og ble derfor tvunget til å fortelle sannheten, skriver hun, og fortsetter:

- Jeg er transperson. Jeg byttet kjønn i veldig ung alder og har levd livet som kvinne siden det. Det har vært veldig vanskelig å holde dette hemmelig, men det jeg sa om transkvinner er en direkte refleksjon av min indre sikkerhet og jeg har innsett at jeg er en kvinne. Det er vi alle!

Mens mange i sosiale medier ble forvirret over modellens avsløring, spesielt etter de homofobiske kommentarene hun nylig hadde kommet med, hevdet flere andre kollegaer av henne at det hele bare var løgn fra Pinkstons side for å redde ryktet sitt.

En av dem er Aleece Wilson, som skrev at det var forferdelig og ekkelt at Pinkston løy til tusenvis av mennesker, og omtalte kollegaen som «dritt». Aaron Philip skrev på sin side følgende om saken:

- Tenk deg å være en modell som ble beskyldt for å være transfobisk i fortida og deretter lyve om å være transperson på internett som forsøk på å redde karrieren sin? Jeg kjenner denne personen i virkeligheten og hun er ciskjønnet.

SUKSESS: Carissa Pinkston har gått på catwalken for flere motehus. Her for 
Savage x Fenty i september. Foto: NTB Scanpix
SUKSESS: Carissa Pinkston har gått på catwalken for flere motehus. Her for Savage x Fenty i september. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Fikk panikk

Ifølge Store Medisinske Leksikon opplever ciskjønnede personer samsvar mellom det kjønn vedkommende ble tildelt ved fødsel og det kjønn vedkommende vil være komfortabel med å bruke i sin selvbeskrivelse. Med andre ord er ikke ciskjønnede født i feil kropp.

Dermed var det over og ut for Pinkston, som i begynnelsen av juli måtte legge seg flat for alle følgerne sine. I ettertid har hun også slettet Instagram-brukeren sin.

- Jeg beklager alle transfobiske uttalelser jeg har kommet med mot trans-samfunnet, skrev hun på Instagram, og fortsatte:

- Jeg fikk panikk, og tenkte at det å komme ut som transperson ville gjøre ting bedre for meg, men det viser seg å virke motsatt. Jeg er virkelig lei meg. Jeg er 20 år gammel og menneskelig. Jeg gjør feil men jeg nekter å la de definere meg som person.

Videre skrev modellen at hun håper følgerne kan tilgi henne og gå videre, og mener selv at hun er mye mer enn denne hendelsen og at hun ikke er feig.

USENSURERT: Den nye serien «Euphoria» hylles for å skille seg ut på flere områder. Vis mer

- Vil ikke snakke med meg

Med andre ord er Pinkston kvinne, og har vært det siden fødselen. Etter at det ble kjent at hun hadde løyet, delte hun også bilder med skuespiller Hunter Schafer (20), som har fått mye oppmerksomhet for rollen som den transseksuelle tenåringen Jules i «Euphoria» - der det kom fram at vennskapet deres var over.

TRANSPERSON: Skuespiller Hunter Schafer spiller transperson i «Euphoria». Det er hun også på ekte. Nå skal vennskapet mellom henne og Carissa Pinkston være over. Foto: NTB Scanpix
TRANSPERSON: Skuespiller Hunter Schafer spiller transperson i «Euphoria». Det er hun også på ekte. Nå skal vennskapet mellom henne og Carissa Pinkston være over. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Til bildene skrev hun følgende:

- Jeg hater å gjøre dette, for det ikke handler om henne, men at jeg er transfobisk er tullete. Jeg har vært venn med henne før disse kommentarene, og nå vil hun ikke engang snakke med meg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer