«Luksusfellen»:

«Luksusfellen»-deltakeren spanderte drinker for 126 000 kroner på byen

Thomas Hansen betalte kreditt med kreditt.

FÅR SJOKK: Thomas Hansen blir svært overrasket når «Luksusfellen»-ekspert Robert Speare (t.v.) viser ham hvor mye penger han har kastet bort på å være storkar på byen. Foto: TV3

Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Thomas Hansen (36) jobber ute i Nordsjøen, og har en årlig inntekt på rundt 650 000 norske kroner, men har likevel klart å pådra seg gjeld i millionklassen.

Foruten å ha svidd av mange tusenlapper på bil, har turer på byen vært en av 36-åringens største pengesluk.

«Luksusfellen»-ekspertene Hallgeir Kvadsheim og Robert Speare nøler derfor ikke med å gå hardt til verks når de forsøker å hjelpe ham med å få økonomien på rett kjøl.

Spanderte på byen

Når «Luksusfellen»-ekspert Robert Speare viser at Thomas Hansen har festet bort 126 000 kroner på ett år, får han hakeslepp.

- Du bruker uhorvelig mye penger på festing og hovedsaklig er det til å spandere på andre, sier han alvorlig.

Overfor Seoghør.no legger ikke Hansen skjul på at opplevelsen var en tankevekker.

- Jeg ble jo selvfølgelig sjokkert og flau, sier han og fortsetter:

- Pengene bare går uten at man tenker over det. Det var en oppvåkning for min del å se hvor mye jeg hadde brukt, forteller han.

Speare fikk 36-åringen til å hente flere brett med shots, for å illustrere hvor mye penger oljeplattformarbeideren har brukt på alkohol og festing.

FÅR HJELP: I ukens episode av «Luksusfellen» må psykolog Robert Speare (t.v.) og siviløkonom Hallgeir Kvadsheim hjelpe Thomas Hansen med å få kontroll på økonomien. Foto: TV3
FÅR HJELP: I ukens episode av «Luksusfellen» må psykolog Robert Speare (t.v.) og siviløkonom Hallgeir Kvadsheim hjelpe Thomas Hansen med å få kontroll på økonomien. Foto: TV3 Vis mer

Levde på kreditt

Før ekspertene grep inn kunne Hansen fint legge igjen både tre og fire tusen kroner på byen.

I påsken i fjor brukte han over sju tusen kroner på alkohol, til både seg selv og andre. For å finansiere overforbruket brukte han kredittkort, og for å betjene lånene tok han opp nye lån.

Det fikk ekspertene slutt på.

- Jeg er ikke like spandabel på byen nå lenger, forsikrer han.

- Er jeg ute nå, tar jeg maks to øl. Nå er det slutt på champagne og overbruk, sier 36-åringen, som nå har snudd økonomien rundt.

- Går til regninger

Med hjelp fra «Luksusfellen»-ekspertene har Thomas Hansen fått et mer edruelig forhold til sin egen økonomi, og han kjenner sine begrensninger.

- Når lønna kommer nå, går det til regninger. Så har jeg akseptert at det jeg har igjen, er det jeg skal leve av. Nå er det slutt på kreditt, sier han.

36-åringen roser også vennegjengen sin for å ha hjulpet ham i den tøffe tida, og påpeker overfor Seoghør.no at de har vært gode støttespillere.

Se «Luksusfellen» på TV3 onsdag klokken 20.30.

Saken ble først publisert på Seoghør.no.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer