Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Luksusmerke slaktes for holocaust-antrekk

Spanske Loewe lagde antrekk som liknet fangeuniformer fra konsentrasjonsleirene.

SAMMENLIKNES: Det er dette antrekket fra Loewes William De Morgan-kolleksjon som blir sammenliknet med uniformene som ble brukt av fangene i konsentrasjonsleirene under andre verdenskrig. Foto: Loewe
SAMMENLIKNES: Det er dette antrekket fra Loewes William De Morgan-kolleksjon som blir sammenliknet med uniformene som ble brukt av fangene i konsentrasjonsleirene under andre verdenskrig. Foto: Loewe Vis mer

Luksusmerket Loewe høster vanligvis rosende ord for sine kolleksjoner. Reaksjonene var alt annet enn positive da de lanserte klær fra sin nyeste kolleksjon 14. november.

LIKE: Tidligere innsatte i konsentrasjonsleiren Auschwitz bærer fuktige uniformer under feiringen av det som markerte 20-årsjubileet for frigjøringen av leiren. Foto: NTB Scanpix
LIKE: Tidligere innsatte i konsentrasjonsleiren Auschwitz bærer fuktige uniformer under feiringen av det som markerte 20-årsjubileet for frigjøringen av leiren. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Etter å ha fått massiv kritikk for antrekkene som mange mener er slående like holocaust-draktene som ble brukt under andre verdenskrig, kom det spanske merket med en unnskyldning forrige fredag.

Antrekket, en stripete skjorte med tilhørende bukse, er en del av kolleksjonen de har laget med kunsteren William De Morgan, skriver CNN.

Mange av kritikerne, deriblant Diet Prada, som driver en «vaktbikkjekonto» på motebransjen på Instagram - har lagt ut bilder som viser likheten til konsentrasjonsleirdraktene som ble båret av holocaust-ofre.

De besto også av skjorter og bukser med vertikale striper. Loewe unnskyldte seg med denne meldingen fredag:

«Vi er blitt gjort oppmerksomme på at et antrekk vi har laget som en del av vårt samarbeid med keramiker William De Morgan, kunne bli feiloppfattet som en referanse til et av verdenshistoriens mørkeste kapittel. Det var absolutt aldri vår intensjon, og vi beklager til alle som føler seg støtt. Produktene er nå trukket fra butikker og nettsiden vår.»

Klærne hadde en prislapp på 16 896 kroner, ifølge Diet Prada.

Før antrekket ble fjernet fra nettstedet til luksusmerket, ble det annonsert som et «stripete workwear i svart-hvitt» ifølge The New York Post.

Det er ikke første gang klesmerker har måttet fjerne klær fra sortimentet etter liknende kritikk.

Den kjente kjeden Zara har flere ganger vært i samme situasjon. I 2007 ble de beskyldt for å ha laget ei «naziveske», og senest i 2014 fjernet de en t-skjorte til barn som fikk kritikk for å ha en stjerne på brystet som kunne gi assosiasjoner til holocaust.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media