Birgit Skarstein:

Lurte samboeren: - Litt dårlig samvittighet

Nærmest ingen visste at Birgit Skarstein gjemte seg bak «Hytta».

AVMASKET: Birgit Skarstein måtte forlate «Maskorama» etter første episode. Foto: Ulrik Kramer / NRK
AVMASKET: Birgit Skarstein måtte forlate «Maskorama» etter første episode. Foto: Ulrik Kramer / NRK Vis mer
Publisert

Lørdag kveld gikk startskuddet for den tredje sesongen av «Maskorama».

Programmet går ut på at kjendiser gjemmer seg bak kostymer samtidig som de framfører et musikalsk innslag på direktesendt TV, og det har skapt stort engasjement blant seere som ivrig gjetter på hvem som skjuler seg bak maskene.

Mot slutten av programmet må en av deltakerne forlate konkurransen og vise sin identitet. Under sesongens første sending var det «Hytta» som fikk færrest stemmer, og dermed måtte ta av seg masken.

- Litt dårlig samvittighet

Bak «Hytta» var det ingen ringere enn den paralympiske idrettsutøveren Birgit Skarstein (33) som skjulte seg. Skarstein har utmerket seg som idrettsutøver i både roing og langrenn.

- FANTASTISK: Birgit Skarstein var første deltaker til å ryke i sesongpremieren av Maskorama. Reporter: Karoline Henriette/Rød Løper Vis mer

Noe av det som gjør «Maskorama» så spennende er at det er svært hemmelig hvem som faktisk skjuler seg bak kostymene. Faktisk er det nærmest ingen som vet hvem som synger direkte på NRK lørdagene som kommer.

Det kan medføre litt frustrasjon for deltakernes nærmeste, noe Skarstein har fått erfare. Det forteller hun om i «Maskorama-podkasten» på NRK.

HYTTA: Birgit Skarstein sammen med dommerne Nicolai Ramm, Jan Thomas, Ulrikke Brandstorp og Marion Ravn. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
HYTTA: Birgit Skarstein sammen med dommerne Nicolai Ramm, Jan Thomas, Ulrikke Brandstorp og Marion Ravn. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Idrettsutøveren er nemlig samboer med proffdanser i «Skal vi danse», Helene Spilling (26), og sistnevnte ante ikke at hennes gode venninne var bak en av maskene i årets sesong.

- Jeg har jo hatt litt dårlig samvittighet for hun jeg bor sammen med, Helene, røper Skarstein.

Lurte landslaget

Dansekonkurransen sendes også direkte, i samme tidsrom som «Maskorama», og det kommer fram i podkasten at Spilling gjerne ville at Skarstein skulle være tilskuer mens venninnen danset.

33-åringen påpeker at så lenge idrettssesongen pågår var det åpenbart at hun ikke kunne reise for å se på venninnen, men fra og med helgen som var hadde Spilling spurt om hun ikke hadde lyst til å se dansekonkurransen.

MASKER: Maskorama er tilbake på norske TV-skjermer lørdag 15. oktober. Video: NRK Vis mer

- Hun har vært sånn «Skal du ikke komme og se på? Det ville vært veldig hyggelig om du ville komme og se på». Og jeg svarte «ja, det hadde vært hyggelig det, vi kan jo snakkes om det», ler Skarstein.

Programleder i «Maskorama-podkasten», Sarah Natasha Melbye slår på tråden til Helene Spilling under innspillingen, som kan bekrefte at hun ikke hadde den minste anelse om at det var hennes samboer som skjulte seg bak «Hytta».

Faktisk fikk ikke danseren vite det før hun snakket med Dagbladets Rød Løper etter sendingen.

Se reaksjonen til Spilling da hun fikk vite det i videoen under:

SJOKK: Vi avslører for Helene Spilling at hennes samboer, Birgit Skarstein, var med i «Maskorama». Reporter: Maria Ludvigsen. Video: Nora Skavhaug Vis mer

Skarstein er på sin side svært fornøyd med at venninnen ikke gjettet seg fram til at hun var med i NRK-suksessen.

- Jeg følte at det var en ultimat utfordring å klare å lure Helene og rolandslaget, fordi de kjenner meg så godt og de leser meg ofte som en åpen bok så jeg tenkte at hvis jeg klarer å holde det skjult for dem så er jo det på en måte next level for min del. Og ingen klarte å gjette det, og det er jeg kjempefornøyd med.

Maskorama Les alle sakene her Foto: NRK

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer