Amund Harboe:

«Lykkeland»-stjerna om søskenforholdet: - Hun har vært der fra dag én

Ved en tilfeldighet endte Amund Harboe opp med å gå i fotsporene til sin profilerte storesøster.

I FAMILIE: Denne høsten har skuespiller Amund Harboe (21) hatt en sentral rolle i NRK-serien «Lykkeland». Det er gjerne ikke alle som vet at han er lillebror til en annen, markant skuespillerprofil, nemlig Eili Harboe. Hun er kanskje spesielt kjent for sin rolle i «Thelma». Foto: NTB Scanpix
I FAMILIE: Denne høsten har skuespiller Amund Harboe (21) hatt en sentral rolle i NRK-serien «Lykkeland». Det er gjerne ikke alle som vet at han er lillebror til en annen, markant skuespillerprofil, nemlig Eili Harboe. Hun er kanskje spesielt kjent for sin rolle i «Thelma». Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det har vært intenst, men jeg har lært utrolig mye. Vi startet innspillinga i slutten av mai og rundet av i begynnelsen av desember. Det har vært en spesiell opplevelse, sier Amund Harboe (21) til Dagbladet.

Denne høsten har du antakeligvis sett ham i storsatsingen «Lykkeland». Tv-serien er NRKs dyreste dramasatsing noensinne, hvor Harboe er en av flere som forsøker å male et bilde av det norske oljeeventyrets spede begynnelse.

I rollen som Christian Nyman, har 21-åringen stått side om side med mer etablerte skuespillere som Pia Tjelta (41), britiske Bart Edwards (29) og Per Kjerstad (41). Harboe gjør selv sin skuespillerdebut som en av seriens tre hovedpersoner.

- Alt bunner i tilfeldigheter, egentlig. Jeg var klar over at serien holdt audition i Stavanger, men jeg var ikke selv innstilt på å dra. På den tida jobbet jeg på Platekompaniet, og en dag kom Pål Jackman (en av regissørene, journ.anm.) innom.

- Jeg kjente ham primært som musiker, så vi begynte å prate om musikk, før vi til slutt gikk hver til vårt. Ei tid etterpå ble jeg kontaktet og spurt om jeg ville komme på audition, noe jeg takket ja til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer