RADARPAR: Ramona Kåss Furuseth (t.v) og Sigrid Velle Dypbukt (t.h) har sammen ledet radioprogrammet «Ramona og Siggen» på NRK P3. Torsdag hadde de sin aller siste sending på ungdomskanalen. Foto: Tom Øverlie / NRK P3 
RADARPAR: Ramona Kåss Furuseth (t.v) og Sigrid Velle Dypbukt (t.h) har sammen ledet radioprogrammet «Ramona og Siggen» på NRK P3. Torsdag hadde de sin aller siste sending på ungdomskanalen. Foto: Tom Øverlie / NRK P3 Vis mer

Lytterne fortviler etter at NRK-program tas av lufta

- Vi må fornye oss hele tiden.

(Dagbladet): I to og et halvt år har Ramona Kåss Furuseth og Sigrid Velle Dypbukt ledet P3-programmet «Ramona og Siggen».

Tirsdag ble det kjent at duoen hadde sin siste sending forrige torsdag. Det var VG som først omtalte saken.

- Vemodig

Til Dagbladet forteller Kåss Furuseth at det ikke ligger noe dramatikk bak avgjørelsen, men at det er vemodig at det nå er slutt.

- Vi er fornøyd med å ha fått holde på i to og et halvt år, men det er selvfølgelig vemodig. Vi har et tett forhold til lytterne våre, og jeg og Siggen har blitt bestevenner, sier hun.

Siden programmet startet i 2013 har radioduoen fått mange faste lyttere. Selv om det nå er slutt for «Ramona og Siggen», forsikrer Kåss Furuseth at duoen forblir i NRK.

- Vi vet ikke hva vi hva høsten bringer ennå, men vi er veldig fornøyde med NRK og kommer til å holde oss i P3, sier hun.

Massivt engasjement

I ettertid har det vært et massivt engasjement fra lyttere som er skuffet over at programmet tas av lufta.

- De skriver at de kommer til å savne oss, at de er glade i oss, og at de synes det er synd at vi slutter, sier Kåss-Furuseth.

Nå er det underholdningsprogrammet «Raae og Osnes» som tar over stafettpinnen i ungdomskanalen. Kåss Furuseth på sin side synes det er bra med utskiftninger.

- Jeg tenker at ingen radioprogrammer varer evig. Nå kommer det et nytt program som jeg heier på, og det skal sies at det hører til sjeldenhetene at ting går kjempelenge på P3, sier hun.

- Ikke på bakgrunn av tall

Redaktør i P3, Bjørn Tore Grøtte, forteller at programmet har hatt i gjennomsnitt 140 000 lyttere per sending, og at det er normalt, gode lyttertall for et radioprogram. Likevel er det ikke lyttertallene som ligger til grunn for avgjørelsen.

- Det er svært sjeldent at vi tar av programmer på bakgrunn av tall. I dette tilfellet er det fordi at P3 alltid har et behov for å fornye seg, sier han og fortsetter:

- Vi skal treffe unge i alderen 18 til 29 år, og for at vi skal gjøre det må vi fornye oss hele tiden. Programmer kommer og går, og det ligger i P3s natur som ungdomskanal.