TØFFE ÅR: Tom Jones mistet kona si for snart tre år siden. Nå forteller artisten om den vonde tida etter. Foto: NTB Scanpix
TØFFE ÅR: Tom Jones mistet kona si for snart tre år siden. Nå forteller artisten om den vonde tida etter. Foto: NTB ScanpixVis mer

Tom Jones:

Lyttet til sin avdøde kones favorittlåt: - Hadde jeg delvis skylda?

Tom Jones fryktet sangen som kona elsket.

Da Lady Melinda Rose Woodward gikk bort i april 2016, mistet artisten Tom Jones (78) sin kone gjennom 59 år.

Paret, som ble kjærester allerede som 15-åringer, giftet seg i 1957, og samme år kom sønnen Mark (61) til verden.

Da Woodward døde på et sykehus i Los Angeles, var ektemannen ved hennes side til det siste. I et nytt intervju med Mirror, gjengitt av Independent, forteller 78-åringen derimot at han har slitt med skyldfølelse etter konas bortgang.

LANGT EKTESKAP: Tom Jones og kona Linda giftet seg som 16-åringer. Her er paret avbildet i London i 1972. Foto: NTB Scanpix
LANGT EKTESKAP: Tom Jones og kona Linda giftet seg som 16-åringer. Her er paret avbildet i London i 1972. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Burde ha insistert

Jones forklarer at en av hennes favorittlåter var Bob Dylans «What Good Am I?». Det var først etter at han virkelig lyttet til teksten i låta, at 78-åringen begynte å fundere på om han kunne ha gjort mer for å forlenge livet til sin store kjærlighet.

- Jeg begynte å analysere teksten, og tenkte: «Jesus Kristus ... Hadde jeg delvis skylda?». Skulle jeg ha gjort noe før? Man klarer ikke å slippe tanken om at: «Hva hvis jeg hadde tvunget henne til å dra til legen? Kanskje jeg burde ha insistert?». For hun ville ikke det, sier Jones til Mirror.

Lady Melinda Rose Woodward døde etter kort tids kreftsykdom, og da de først oppdaget sykdommen, var det allerede for seint. Seks år i forveien ga Jones ut en coverversjon av ovennevnte Dylan-låt, og han forklarer at han siden mars 2016 har hatt vansker for å opptre med låta.

- Jeg har fryktet den låta. Hun elsket den, sier Jones.

DEN GANG DA: Tom Jones og Lady Melinda Rose Woodward avbildet sammen på 70-tallet. Foto: NTB Scanpix
DEN GANG DA: Tom Jones og Lady Melinda Rose Woodward avbildet sammen på 70-tallet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Fortsatt vanskelig

Et halvt år etter at Jones mistet sin kone, fortalte han i et intervju med avisa Sunday People at dødsfallet fortsatt preget ham sterkt. Blant annet forklarte artisten at han hadde vansker med å innse det faktum at kona er borte.

- Jeg kan fortsatt høre stemmen hennes, og se henne om natta. Jeg drømmer at hun fortsatt er i live. Å våkne og skjønne at det ikke er tilfellet, er utrolig vondt, uttalte Jones til Sunday People, ifølge Contact Music.

Artisten forklarte videre at det hadde vært vanskelig å drive med musikk den påfølgende tida etter konas død.

- Det er fortsatt vanskelig. Jeg visste ikke om jeg ville klare å stå foran et publikum og opptre, spesielt når det gjaldt de låtene som hun likte, sa han.

Ga ekteskapsråd

Det var i juni 2016 at Tom Jones gjorde sin første offentlige opptreden siden tapet av kona.

I tillegg til artistvirksomhet har 78-åringen hatt flere jern i ilden de siste åra. I disse dager er han aktuell som dommer i britiske «The Voice» - en stilling han også hadde i 2015, før han mistet jobben uten forvarsel.

Samme år lanserte han selvbiografien «Over the Top and Back».

Da Jones gjestet «Skavlan» i 2010 kom han med flere ekteskapsråd til den norske programlederen.