Meghan Markle:

Må gjennom intens trening for å kunne takle grufulle hendelser

- Alle i kongefamilien har vært gjennom det samme.

I HARDTRENING: Den kommende kona til prins Harry, Meghan Markle, må gjennom intens sikkerhetstrening for å forberede seg på det kongelige liv. Foto: NTB Scanpix
I HARDTRENING: Den kommende kona til prins Harry, Meghan Markle, må gjennom intens sikkerhetstrening for å forberede seg på det kongelige liv. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): For kort tid siden ble det kjent at den britiske prins Harry (33) og den kjente «Suits»-skuespilleren Meghan Markle (36) har forlova seg.

Nyheten kom kort tid etter at Markle sa opp jobben som skuespiller i den kjente TV-serien «Suits», samtidig som hun slettet samtlige av sine sosiale medier-kontoer.

Dette fikk spekulasjonene til å svirre, og folk var forberedt på at en forlovelse var rett rundt hjørnet. For å kunne giftes inn i et av verdens mest konservative kongehus må nemlig Markle gi opp flere av sine private sysler.

Men også viktige regler og rutiner er Markle nødt til å forholde seg til hvis hun vil gi sitt «ja» til sin kjære prins Harry i mai.

Ifølge Independent må nemlig 36-åringen gjennom en intens introduksjon til det kongelige liv, og er i ferd med å bli trent opp sammen med SAS, Englands «Special Air Service», slik at hun er fullt forberedt på alle nødssituasjoner som kan dukke opp.

Blant annet må den kommende kona til prins Harry gjennom hard trening for å takle eventuelle grufulle hendelser som kidnapping og tortur.

- Du kan tenke deg at hun blir satt inn i et rom og blir behandlet som om hun er et gissel. Rommet blir dermed stormet av SAS-styrker. Slik trening skal hun gjennom, kunne Alex Bomberg, en tidligere sikkerhetsansatt ved det britiske kongehuset, og nå administrerende direktør for sikkerhetsselskapet Intelligent Protection International, forklare til avisa.

- Diana var gjennom det samme

Ifølge Bomberg er ikke Markle den første til å gå gjennom en slik øvelse.

- Diana og Charles måtte også gjennom slike øvelser. Omtrent alle i kongefamilien har vært gjennom det samme, uttaler han.

Saken fortsetter under:

BLIND DATE: Under forlovelses-intervjuet med prins Harry og Meghan Markle kom det frem at deres første møte var en «blind date» og at prinsen ikke visste hvem skuespilleren var før de møttes. Video. NTB / Scanpix / AP Vis mer

Videre forklarer den tidligere sikkerhetsdirektøren at nye medlemmer av kongefamilien også må læres opp til hvordan de skal oppføre seg uten sikkerhet rundt seg, og hva de må gjøre hvis ting går galt.

Men det vil neppe skje. Ifølge Bomberg må Markle lære seg å leve med beskyttelse til enhver tid.

- Hun vil ikke kunne gå fri som hun vanligvis ville gjort hvis hun var en normal person. Fra nå av vil alt hun gjør bli organisert. Alt fra å gå til tannlegen eller frisøren. Vaktene vil kunne vite hvor alle nødutganger i bygningen er og så videre .

- Store endringer

Selv om prins Harry har gitt uttrykk for at han ønsker å modernisere det britiske monarkiet, er det ikke til å stikke under stol at Markle, i likhet med andre kongelige medlemmer uten blått blod, vil få en helt ny hverdag.

- Å tre inn i den kongelige verden betyr store endringer i ens liv. Plutselig er du allemannseie, og du må trå varsomt på en rekke områder. For eksempel skal du ikke uttale deg politisk. Vår egen kronprinsesse Mette-Marit sa jo selv, da hun forlovet seg med kronprinsen, at stemmeretten var noe av det hun kom til savne mest. Hun sa også at det var rart ikke å skulle ha sitt eget etternavn lenger, kunne Se og Hørs hoffreporter, Caroline Vagle, fortelle til Dagbladet i et tidligere intervju.

Vagle tror Markle, i motsetning til Mette-Marit, vil dra stor nytte av at hun allerede er en kjent person.

- Hennes rolle i tv-serien «Suits» gjør at hun er vant med å være i søkelyset, og overgangen blir derfor trolig ikke like stor, sier hun.

GIFTERMÅL: Prins Harry og Meghan Markle i intervju om bryllupet som skal finne sted til våren. Video: NTB / Scanpix Vis mer

Må flytte fra USA

Når Markle gifter seg med sin drømmeprins neste år, er det ingenting som tyder på at paret kommer til å bosette seg i stjernebyen Los Angeles, skuespillerens opprinnelige hjemsted.

Da nyheten om forlovelsen kom, sto det svart på hvitt at 36-åringen flytter inn i Nottingham Cottage, som er en del av Kensington Palace, kongefamiliens residens vest i London. Den britiske hovedstaden blir altså Markles nye hjemby.

Til tross for at skuespilleren aldri vil få prinsessetittel, må hun antakelig lære seg å leve som en prinsesse likevel. Motemagasinet Harper's Bazaar er blant mediene som har listet opp en rekke punkter omkring kongelig etikette, som «Suits»-stjerna etter alt å dømme må starte å pugge.

Markle må eksempelvis bli vant til å praktisere den eldre, kvinnelige hilsemåten - neiing - i diverse sammenhenger. Ved siden av å huske hvem hun skal neie for, skal skikken utføres på en helt spesiell måte, som krever at balansen er friskmeldt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer