Runar Søgaard:

Må i fengsel

54-åringens anke har blitt avvist.

FENGSEL: Runar Søgaards anke er avvist av svensk høyesterett. Dermed må han i fengsel. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FENGSEL: Runar Søgaards anke er avvist av svensk høyesterett. Dermed må han i fengsel. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Svensk høyesterett har avvist anken fra Runar Søgaard (54), som er dømt til ett år og åtte måneders fengsel for skatteunndragelse og ulovlig bokføring.

Den tidligere predikanten mente lagmannsretten hadde feilbedømt bevisene i saken, men ifølge Expressen har høyesterett altså avvist anken. Dermed blir dommen mot 54-åringen stående.

- Han er overrasket og skuffet, sier advokaten hans, Staffan Bergqvist.

Nektet straffskyld

Saken han nå har fått behandlet er en ankesak over et forhold han ble dømt for i tingretten i 2019. Da ble han dømt for skattesvik, noe lagmannsretten nå har skjerpet til grovt skattesvik.

Den gang ble han dømt for 20 brudd. Det ble også kjent at Søgaard hadde unnlatt å bokføre inntekter på flere millioner kroner i løpet av tre år - fra 2013 til 2016.

Søgaard har hele veien nektet straffskyld, noe som også var årsaken til at han anket. I stedet har han hevdet at en person utenfor selskapet har vært ansvarlig for den feilaktige bokføringen.

Jaget av svenske myndigheter

De siste åra har eks-kjendispredikantens økonomiske vansker vært et hett tema i pressen. I fjor sommer ble det kjent at 54-åringen hadde svimlende 3,8 millioner i utestående gjeld - og at namsfogden i Sverige hadde tatt et gevær og en jukeboks i pant.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer