Må møte mora i retten

Kunstner Bjarne Melgaard (52) må møte sin egen mor, Gro Melgaard (88) i retten for å løse en arvetvist.

TIL RETTEN: Bjarne Melgaard sammen med sin mor Gro Melgaard under åpningen av en utstilling i 2018. Foto: Anders Grønneberg
TIL RETTEN: Bjarne Melgaard sammen med sin mor Gro Melgaard under åpningen av en utstilling i 2018. Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En av Norges fremste nålevende kunstnere, kjent for sine provoserende kunst, er trukket for retten av sin egen mor, Gro Melgaard. Saken kommer etter planen opp i Oslo tingrett i mai neste år, melder Dagens Næringsliv.

Langvarig strid

- Det har i lang tid vært strid om flere tvistepunkter som aldri har funnet sin løsning, til tross for at flere advokater forgjeves har prøvd. Som siste utvei vil moren gjerne ha slutt på stridighetene og få en rettslig avklaring, slik at de kan bli ferdig med det hun opplever som veldig langvarig, slitsomt og uholdbart, sier advokat Per Danielsen, som representerer Gro Melgaard (88) til avisa.

Striden står om en leilighet, som mor og sønn eier halvparten av hver, ifølge eiendomsregistret, samt en rekke kunstgjenstander mora skal ha fått i gaver av sønnen gjennom mange år.

Ifølge Danielsen påstår Bjarne Melgaard at han eier hele leiligheten, som mora bor i. Han hevder også at sønnen har kommet med flere pengekrav mot mora, og at han har ønsket å ta tilbake kunst han har gitt henne i gave.

- Misbruk av rettssystemet

Bjarne Melgaards advokat John Christian Elden sier til DN at hans klient verken ønsker penger eller kunst av mora.

– Han ønsker kort sagt ingen endringer i status quo, ingen penger, kunst eller leilighet fra sin mor, som ut fra sin alder burde sluppet å møte i retten i en slik sak. Han har derfor kun nedlagt påstand om å bli frifunnet for Danielsens påstander uten å kreve noe selv. Han mener dette er et misbruk av rettssystemet, men må forholde seg til at Danielsen forlanger at han skal møte sin mor i retten, skriver Elden i en epost.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer