Stevie Wonder:

Må opereres

Kom med sjokkmelding til publikum.

TAR EN PAUSE: Under en konsert i London lørdag kom artisten Stevie Wonder med en sjokkmelding til publikum. Video: Twitter/amybarrett31 via CNN Vis mer

Den kommende høsten kan artisten Stevie Wonder (69) se seg nødt til å ta en pause fra musikken. Under en konsert i London lørdag avslørte han nemlig at han må opereres i september, ifølge CNN.

- Så, det som skal skje er at jeg må opereres, jeg skal gjennom en nyretransplantasjon i september dette året, sa han, og forsikret fansen om at han har det bra.

- Jeg har en donor, så alt er i orden. Jeg ville komme hit for å dele min kjærlighet til dere, for å takke for deres kjærlighet. Dere skal ikke høre noen rykter om noe som helst, for jeg har fortalt dere hva som skal skje. Ikke sant?, sa han videre.

NORGESVENN: Stevie Wonder har vært i Norge ved flere anledninger. Her under Jazzfestivalen i Molde i 2004. Foto: NTB Scanpix
NORGESVENN: Stevie Wonder har vært i Norge ved flere anledninger. Her under Jazzfestivalen i Molde i 2004. Foto: NTB Scanpix Vis mer

The Detroit Free Press skrev tidligere denne uka at musikeren i lengre tid har kjempet mot noen helseproblemer, og at han gjennom turneen har hatt med seg et medisinsk team for å ta vare på ham.

Artisten skal nå fullføre tre konserter til, før han tar en pause i forbindelse med operasjonen.

Hedret med priser

Stevie Wonder er trolig best kjent for «I Just Called to Say I Love You», som han vant Oscar for beste sang for i 1984. De siste åra har han også blitt hyllet for arbeidet han har lagt ned og musikken han har skapt, og per 2018 hadde Wonder mottatt svimlende 25 amerikanske Grammy-priser.

1989 ble han foreviget i Rock and Roll Hall of Fame, fem år etter at han fikk sin egen stjerne på Hollywood Walk of Fame.