Fredrik Skavlan:

Må punge ut etter nederlag i retten

Fredrik Skavlan må betale en halv million etter å ha blitt saksøkt av tømrermester.

NEDERLAG: Fredrik Skavlan må betale kjempesum etter boligstrid. Foto: Andreas Fadum /Se og Hør
NEDERLAG: Fredrik Skavlan må betale kjempesum etter boligstrid. Foto: Andreas Fadum /Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I desember møtte talkshow-vert Fredrik Skavlan (54) i Oslo tingrett, for å gjøre opp i en feide med tømrermester Kjetil Eriksen. De to hadde ikke klart å komme til enighet utenfor rettssalen, og brukte derfor tre dager på å tale sin sak ved hjelp av flere vitner.

Tvisten dreide seg om vinduene i Skavlans villa på Oslos beste vestkant, som Eriksen skulle restaurere. Førstnevnte mente arbeidet var dårlig utført, og hadde derfor ikke betalt Eriksen for hele jobben.

Eriksen ba derfor i sitt søksmål om at Skavlan skulle betale 550 000 kroner, mens Skavlan i sitt motsøksmål krevde kontrakten deres hevet. Skavlan ønsket også å få betalt 341 000 kroner av motparten - beløpet han allerede har betalt for arbeidet, pluss beløpet han betalte for å fullføre arbeidet gjennom en annen leverandør.

DUKKET OPP: Fredrik Skavlan så overrasket ut over at pressen var på plass utenfor Theatercaféen fredag. Video: Øystein Sæthre / Dagbladet Vis mer

Må punge ut

Torsdag kom dommen som var i favør for Eriksen. I rettens avgjørelse står det at Skavlan må betale 540 850 kroner for arbeidet. Han dømmes også til å betale saksomkostninger på 293 974 kroner.

- Det viktigste for ham var imidlertid å få rettens uttrykkelige medhold i at Tømmermester Kjetil Eriksen AS hadde levert slett arbeid. At Eriksen så ifølge retten ikke fikk nok tid til å rette opp skadene, tar vi selvsagt til etterretning, sier Skavlans advokat Ole Johan Prytz til Dagbladet.

Han opplyser om at Fredrik Skavlan er ikke tilgjengelig for en kommentar.

Han viser til at det i rettens konklusjon framgår at det er forhold som tilsier at Skavlan burde blitt fritatt erstatningskravet, men at disse ikke er tungtveiende nok til å være gjeldende.

- Vi er veldig glade for at vi har fått medhold, vi synes egentlig at det var veldig unødvendig å måtte havne i retten. Vi er egentlig bare glade for at vi har fått bekreftet at det vi har hevdet hele veien er retten enig i, sier Eriksen til Dagbladet, og legger til:

- Noen ganger må vi be om hjelp til å finne ut av hva som er rett og galt når man ikke klarer å bli enige, og sånn var det denne gangen. Jeg synes det var synd at Skavlan med sin advokat ikke gikk grundigere inn i problemstillingen, da kunne dette vært unngått.

KASTET UT: Da Petter Stordalen stilte noen krav til «Skavlan»-redaksjonen, gikk det ikke helt som han hadde tenkt. Lyd: Storm Productions Vis mer

Boligen det gjelder ble kjøpt av Skavlan og samboeren Maria Bonnevie (47) sommeren 2018. Det er halvparten av en tomannsbolig på Oslos vestkant fra 1928 – til 21,6 millioner kroner.

TV 2 har tidligere skrevet at hele oppussingen hadde en prislapp på mellom åtte og 12 millioner kroner.

Huset er delvis verneverdig, og det måtte gjøres store endringer der.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer