William og Harrys barnepike får erstatning fra BBC:

Må punge ut til barnepiken

Kanalen må betale erstatning til prinsebrødrenes barnepike.

ANKLAGER: En BBC-journalist anklaget prins Harry og prins Williams barnepike for å ha hatt en affære med deres far, prins Charles. Foto: NTB
ANKLAGER: En BBC-journalist anklaget prins Harry og prins Williams barnepike for å ha hatt en affære med deres far, prins Charles. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BBC må punge ut til prins Harry (37) og prins Williams (40) barnepike. Det melder Sky News.

BBC har gått med på å betale erstatning til den tidligere barnepiken etter «falske og ondsinnede» påstander om henne av journalisten Martin Bashir.

I fjor fant en rapport at Bashir «lurte og overtalte» prinsesse Dianas bror Earl Spencer til å sikre seg et «Panorama»-intervju med henne i 1995.

Som en del av denne prosessen skal Bashir ha løyet om Tiggy Legge-Bourke, som passet på prinsene da de var barn, og fortalte Earl Spencer at Legge-Bourke, hvis gifte navn er Alexandra Pettifer, hadde en affære med prins Charles.

PRINS HARRY: Prins Harry prater med Oprah i en ny serie med Apple. Vis mer

Påstander om graviditet og abort

Louise Prince, Pettifers advokat, uttalte at anklagene inkluderer veldig alvorlige og totalt ubegrunnede påstander om at klienten hadde en affære medprinsen, som skal ha resultert i en graviditet, og seinere en abort.

- Beskyldningene var oppdiktet. De så også ut til å utnytte noen tidligere falske spekulasjoner i media om klienten og prins Charles, sa advokaten, og understreket videre:

- Hun hadde ikke en affære med prinsen, ble ikke gravid og tok ikke abort.

I Høyesterett i morges ba representanter for BBC om unnskyldning til Pettifer, og de har også publisert en beklagelse på deres egen nettside.

FRYKT: Harry og Meghan intervjues av Oprah Winfrey. Harry fryktet gjentakelse av Diana-tragedien. Video: CBS: Vis mer

Blir møtt med vantro

Pettifers advokat forklarte i retten at anklagene visstnok skal ha gjort prinsesse Diana svært opprørt da hun fikk vite om dem i 1995, og for å prøve å gjenvinne tillit og overbevise prinsessen om at det ikke var sant delte hun en rekke sensitive saker, inkludert privat medisinsk informasjon.

Det skal angivelig ikke ha holdt til å overbevise prinsessen, ifølge advokaten.

- Til min klients store fortvilelse fikk de falske anklagene stor publisitet i den nasjonale pressen, både da og i åra etter. Hun og familien hennes har fram til i dag blitt møtt med mistenksomhet og vantro. En stor skygge har vært kastet over forholdet til nære og kjære for henne.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer