Joe Exotic:

Må sone 21 år

Netflix-stjernen ba i fjor om en mildere straff.

KJENT FJES: Joe Exotic ble et kjent fjes da serien «Tiger King» ble sluppet på Netflix. Foto: AFP/NTB
KJENT FJES: Joe Exotic ble et kjent fjes da serien «Tiger King» ble sluppet på Netflix. Foto: AFP/NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Joseph «Joe Exotic» Maldonado-Passage (58), også kjent som «Tiger King», er dømt til 21 års fengsel. Det melder nyhetsbyrået AP.

Dermed fikk han den tidligere dommen sin redusert med kun ett år, til tross for at 58-åringen ba om en mildere, slik at han kunne begynne behandling av kreft.

- Vennligst ikke få meg til å dø i fengsel mens jeg venter på en sjanse til å bli fri, sa Netflix-stjerna under ankesaken for den nye straffeutmålinga.

Leiemorder

TV-profilen har vært fengslet i Fort Worth i Texas siden han i januar 2020 ble dømt til 22 års fengsel, for å ha forsøkt å få en leiemorder til å ta livet av dyrevernaktivsten og hans erkefiende Carole Baskin (60).

En føderal ankeinstans i Oklahoma slo fast i juli at Maldano-Passage skal få redusert antall år i fengsel fordi de mener det ble gjort flere feil da den opprinnelige straffutmålinga ble satt.

Tigerkongen har helt siden dommen falt, nektet skyld og kjempet for løslatelse. Blant annet har han søkt både president Donald Trump og president Joe Biden om benådning, uten å lykkes.

Kreftsyk

Da 58-åringen opplyste at han var kreftsyk, ble han flytta til en instans i North Carolina for behandling. Men til ABC News har TV-profilens advokat tidligere uttalt at Mandalo-Passage ville vente med behandling til etter den nye straffutmålinga, som kom i dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.