Trine Dehli Cleve:

- Må stålsette meg

«Skal vi danse»-dommeren med innrømmelse.

DOMMERTRIO: Trine Dehli Cleve, Morten Hegseth og Merete Mørk Lingjærde. Foto: Jan-Petter Dahl / TV 2
DOMMERTRIO: Trine Dehli Cleve, Morten Hegseth og Merete Mørk Lingjærde. Foto: Jan-Petter Dahl / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var politiker Hadia Tajik (40) som måtte si «ha det, ja» under den fjerde episoden av «Skal vi danse» lørdag.

Hver lørdag, sett bort ifra premieren, blir et par sendt hjem fra konkurransen. Hvem det blir bestemmes av seerstemmer og dommerpoeng. Sistnevnte årsak gjør at mange har sterke meninger rundt det dommertrioen, Trine Dehli Cleve (62), Merete Mørk Lingjærde (61) og Morten Hegseth (37), sier og gjør under sendingene.

I Ellen Arnstads (57) podkast «Ledelse og livet» er Dehli Cleve gjest, og der forteller hun hvordan det er når en stappfull arena buer på deg, samt hvordan samarbeidet mellom dommerne egentlig fungerer.

STIKK: Proffdanseren Amalie Aune er å se på «Skal vi danse» med dansepartner Lavrans Solli denne høsten. Men det er en helt annen dansevideo på Tiktok som har fått mest oppmerksomhet den siste tiden. Reporter: Jonas Hammer. Video: Klaus Fjellro/ Rød Løper Vis mer

- Må stålsette meg

«Skal vi danse» spilles inn på H3 Arena på Fornebu utenfor Oslo, og i salen er det plass til 1000 publikummere. Det er mange mennesker som kan vise misnøye, og som gjerne gjør det i form av høylytt buing og piping når de ikke er fornøyde med spesielt dommerne.

- Jeg tenker jo at det betyr bare at det er et kjempeengasjement. At folk bryr seg så mye om det er en sekser, en sjuer eller en femmer - det synes jeg er veldig fascinerende. Jeg tenker jeg må stå i min profesjonalitet, men det er klart det har jo hendt at jeg tenker «okei, nå må jeg stålsette meg fordi nå får jeg 1000 stykker som piper i det jeg tar opp karakteren», innrømmer Dehli Cleve i podkastepisoden.

Hun legger til at hun ikke kan gå på akkord med sin utdannelse og kunnskap om dans for å «please» publikum.

- Men jeg forstår at det kan være skummelt for deltakerne når man har trent en hel uke og føler selv at dette gikk kjempefint, også får du kanskje en litt negativ tilbakemelding. Jeg skjønner jo at det er et lite trøkk i magen. Men nå har vi holdt på i 19 sesonger, og det burde ikke være fremmed for noen hva konseptet går ut på, samtidig som jeg skjønner der og da at noen blir lei seg, sier hun til Ellen - som selv har vært deltaker i programmet tilbake i 2009.

TENKEBOKSEN: Proffdanser Helene Spilling var usikker på om hun ville være med i «Skal vi danse» denne høsten. Video: Rød Løper Vis mer

«Hva skal jeg si?»

I motsetning til programlederne Helene Olafsen og Anders Hoff - som følger danseparene på dansesenteret gjennom hele uka - får ikke dommerne sett like mye til dem. 62-åringen forteller at de får en liten sniktitt under generalprøvene, men at de ikke ser hele dansen før de framfører den under livesendingen.

Fra dansen er over til Dehli Cleve, Mørk Lingjærde og Hegseth skal gi sin dom, er det kort tid. Da er det viktig å kjenne kollegaene sine godt nok til å ha en viss aning om hva de kommer til å kommentere på, slik at ikke alle ender opp med å si det samme.

Det er derimot ikke alltid like lett, røper dommeren i podkasten.

- Jeg må jo innrømme at når musikken stopper så kan jeg tenke sånn «oi, nå er det tre sekunder til jeg skal si noe om dansen - hva skal jeg si?». Men så kommer det noe likevel da.

Dehli Cleve har vært med som dommer i «Skal vi danse» helt siden den første sesongen i 2006, og kan derfor trygt sies å være en veteran. Mørk Lingjærde entret dommerpanelet i 2015, mens Hegseth var sistemann inn da han kom for to år siden.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer