Linda Evangelista:

- Må ty til tape og strikker

Supermodellen er tilbake, men bruker ekstreme triks etter skrekkbehandlingen «deformerte» ansiktet hennes.

DEN GANG DA: Linda Evangelista var en av de mest kjente supermodellene på 90-tallet. Etter en skjønnhetsbehandling må hun ty til drastiske grep før photoshoot. Her fra 2006, før hun tok behandlingen. Foto: Marion Curtis/Starpix/REX/NTB
DEN GANG DA: Linda Evangelista var en av de mest kjente supermodellene på 90-tallet. Etter en skjønnhetsbehandling må hun ty til drastiske grep før photoshoot. Her fra 2006, før hun tok behandlingen. Foto: Marion Curtis/Starpix/REX/NTB Vis mer
Publisert

Tidligere i sommer ble det kjent at den tidligere supermodellen Linda Evangelista (57) gjorde comeback som modell, etter en skrekkbehandling som endret livet hennes.

Ansiktet som var et av 1990-tallets mest kjente ble nemlig «permanent deformert», ifølge henne selv, etter hun gjennomgikk en kosmetisk behandling som kalles «CoolSculpting».

SUPERMODELL: Linda Evangelista (f.v.) er en av de opprinnelige supermodellene fra 1990-tallet, sammen med Cindy Crawford, Naomi Campbell og Christy Turlington. Her fra Versace-visningen i desember 1991. Foto: Paul Massey/Rex/NTB
SUPERMODELL: Linda Evangelista (f.v.) er en av de opprinnelige supermodellene fra 1990-tallet, sammen med Cindy Crawford, Naomi Campbell og Christy Turlington. Her fra Versace-visningen i desember 1991. Foto: Paul Massey/Rex/NTB Vis mer

Nå er modellen tilbake og i septemberutgaven av det britiske motemagasinet Vogue dukker 57-åringen opp på coveret. Nå avslører hun ukjente detaljer fra bak kulissene under photoshooten.

UGJENKJENNELIG: Popstjernen er nesten ugjenkjennelig etter dette. Video: Instagram @brianmcfadden123 Vis mer

Bruker tape og strikker

Om få dager vil Evangelista pryde forsida av Vogue i et rødt antrekk med et rødt sjal rundt hodet samt en hatt i samme farge. Det er imidlertid en del jobb som ligger bak bildene fra reportasjen. Det skriver Sky News.

Hun har nemlig selv fortalt at sminkør Pat Mc Grath måtte bruke tape og strikk for å trekke ansiktet, kjeven og nakken hennes tilbake.

Under photoshooten var hun gjennom flere antrekk, men det er bare framsida av ansiktet som vises på bildene.

- Det er ikke slik nakken og kjeven min er i det virkelige liv, innrømmer hun, og legger til at hun ikke kan gå rundt med tape og strikker overalt.

- Jeg prøver å elske meg selv som jeg er. For bildene sin del, jeg mener alltid at det er meningen at vi skal fantasier. Vi skaper drømmer. Jeg mener det er lov.

STOR ENDRING: Det er dukket opp gamle bilder av den populære «Love Island»-stjernen Ekin-Su Cülcüloğlu, og seerne er i sjokk over forvandlingen. Video: Rød Løper Vis mer

- Blir vanskelig

Modellen understreker at selv om hun nå er tilbake, så er hun på ingen måte «helbredet» mentalt.

- Dere kommer ikke til å se meg i badedrakt, det er i alle fall sikkert. Det blir vanskelig å finne jobber når ting stikker ut fra meg - uten å retusjere, klemme inn ting, teipe, komprimere eller bruke andre triks.

«CoolSculpting»-behandling er, ifølge People, en form for «fettfrysing», hvor fettcellene skal reduseres. Behandlingen er godkjent av amerikanske myndigheters kontrollorgan, FDA.

Mellom 2015 og 2016 gjennomgikk Evangelista sju «CoolSculpting»-behandlinger som hun hevder skal ha gjort kroppen hennes «permanent deformert» og «brutalt vansiret».

Et par måneder etter hun hadde begynt med behandlingen opplevde hun at områdene hun opprinnelig ønsket å redusere begynte plutselig heller å ese ut. I tillegg skal huden ha blitt hard og nummen.

Etter å ha prøvd å ta saken i egne hender ved å endre kosthold og ty til trening for å «fikse» det, ble hun i 2016 diagnostisert med paradoksal fetthyperplasi (PAH). Samtidig fikk hun vite at ingen slankekur eller treningsrutine ville hjelpe henne.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer