Dronning Margrethe:

Må velge mellom sønnene

Det blir en annerledes julefeiring også for dronning Margrethe.

ANNERLEDES JUL: På grunn av pandemien får ikke dronning Margrethe feiret jul med begge sønnene i år. Her sammen med kronprins Frederik og prins Joachim i 2015. Foto: Tim Rooke / REX / NTB
ANNERLEDES JUL: På grunn av pandemien får ikke dronning Margrethe feiret jul med begge sønnene i år. Her sammen med kronprins Frederik og prins Joachim i 2015. Foto: Tim Rooke / REX / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Årets julefeiring nærmer seg med stormskritt, men for mange blir det en annerledes høytid grunnet coronapandemien. Smittevern og coronarestriksjoner har også gjort at de kongelige har sett seg nødt til å tenke nytt denne jula.

Onsdag ble det kjent at danskenes dronning Margrethe (80) i år ble nødt til å velge mellom sine to sønner kronprins Frederik (52) og prins Joachim (51).

I en pressemelding fra det danske kongehuset kommer det fram at den danske dronninga i år kommer til å feire jul sammen med prins Joachim og kona prinsesse Marie (44) på Schackenborg slott.

Dronningas barnebarn prins Nikolai, prins Felix, prins Henrik og prinsesse Athena kommer også til å ta del i feiringen på slottet.

Prins Joachim bor til vanlig i Paris med resten av familien, så det vil nok bli et etterlengtet gjensyn for dronninga i jula.

Feirer i København

Kronprinsparet skal på sin side feire jula på Amalienborg i København sammen med de fire barna - prins Christian, prinsesse Isabella, prins Vincent og prinsesse Josephine.

Det er åtte år siden kronprinsfamilien sist feiret julaften på Amalienborg. Det gjorde de for øvrig også i 2010, ifølge Billed Bladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer