AVVISER DOPSPEKULASJONER: Macaulay Culkin har sett seg lei av måten sladderpressen omtaler ham på. I et ferskt intervju med The Guardian setter han skapet på plass, og hevder at han slett ikke har vært så langt ute som enkelte medier har gitt inntrykk av. Foto: Scanpix
AVVISER DOPSPEKULASJONER: Macaulay Culkin har sett seg lei av måten sladderpressen omtaler ham på. I et ferskt intervju med The Guardian setter han skapet på plass, og hevder at han slett ikke har vært så langt ute som enkelte medier har gitt inntrykk av. Foto: ScanpixVis mer

Macaulay Culkin avviser dopryktene

- Nei, jeg kastet ikke i meg heroin for 50 000 kroner hver måned.

(Dagbladet): I mange år har «Alene Hjemme»-stjerna Macaulay Culkin (35) distansert seg fra media og holdt en lav profil.

- Jeg snur ikke bare ryggen til, jeg vil aktivt ikke være en del av det, skal Culkin ha sagt i et nytt intervju med The Guardian.

For noen år siden meldte den tyske tabloidavisa National Enquirer at han var avhengig av heroin og var døden nær.

POPULÆR JULEFILM: «Alene hjemme» er en populær julefilm fra 1990, med Macaulay Culkin i hovedrollen som «Kevin McCallister», en åtte år gammel gutt som ved en feil blir forlatt hjemme da familien drar på juleferie. Video: 20th Century Fox Vis mer

Ifølge avisa hadde han bare seks måneder igjen å leve. Culkins talsperson avkreftet disse ryktene og mente saken var svært «fornærmende».

- Prøver bare å selge aviser

I det ovennevnte intervjuet med The Guardian går han ut mot ryktene, spesielt beskyldningene om heroinmisbruk.

- Nei, jeg kastet ikke i meg heroin for 50 000 kroner hver måned eller hva det nå var de sa, sier han til Guardian og legger til:

- Det som irriterte meg var at tabloidene vridde og vrengte på det inn i en slags bekymringsforkledning. Nei, dere prøver bare å selge aviser.

Gledelig gjensyn

I et gledelig gjensyn dukket Culkin opp på nettet før jul i en video som fort ble en viral sensasjon.

I klippet, som skulle være en voksen-versjon av «Hjemme alene», er det en tydelig irritert «Kevin» som bærer nag til familien etter at de glemte han hjemme som barn.

- Se for deg dette: Familien glemmer sin åtte år gamle sønn hjemme når det er jul. Jeg måtte forsvare meg mot to jævla psykopater som tok seg inn i huset vårt. Jeg var bare et barn! Jeg har fortsatt mareritt om han skalla fyren som jaget meg rundt, sier han i episoden, før han legger til:

- De glemte meg, den fuckings søteste åtteåringen i verden, alene hjemme. Jeg kunne ikke skjære et stykke pizza uten at det ble krig i huset, sier han.

- JEG HAR FORTSATT MARERITT OM HAN SKALLA FYREN: I den første episoden av en ny web-TV-serie, produsert av Jack Dishel, er Culkin tilbake i rollen som Kevin Mc Callister fra «Hjemme alene»-filmene. Video: Jack Dishel Vis mer

Turbulent karriere

Culkin ble stor stjerne etter at han allerede som tiåring sjarmerte filmpublikummet i to av de tradisjonsrike «Alene Hjemme»-filmene.

Siden den gang har det svirret mange rykter rundt barnestjerna, og ikke alltid i like positiv forstand.

Culkin var millionær allerede 12 år gammel, men i ettertid har det vært snakk om et angivelig trøblete forhold til narkotika.

Han har også flere ganger blitt rapportert død, blitt dømt for marihuanabesittelse, hatt et kort ekteskap som tenåring og vitnet i pedofilisaken mot Michael Jackson.