Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Emmanuel Macron og Justin Trudeau = «MacDeau»

Macron og Trudeau smilte for fotografene. Så ble de omgjort til et nyforelska par av internettet

Canadas statsminister og Frankrikes president får nettet til å gå varmt. 

«SYKT FINE»: Justin Trudeau og Emmanuel Macron var begge til stede på G7-møtet i Italia, og stilte gladelig opp for fotografene. Enkelte mener imidlertid at det hele ser mer romantisk enn seriøst ut. Foto: NTB scanpix
«SYKT FINE»: Justin Trudeau og Emmanuel Macron var begge til stede på G7-møtet i Italia, og stilte gladelig opp for fotografene. Enkelte mener imidlertid at det hele ser mer romantisk enn seriøst ut. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Begrepet «bromance» brukes for å beskrive et godt, på grensen til romantisk, forhold mellom to kompiser. Et kjent eksempel er forholdet mellom Barack Obama og Joe Biden, som ble et internett-fenomen i Obamas siste år som president.

Skal vi tro sosiale medier, og nyhetsaktører som Time og Huffington Post, er deres broderlige forhold nå erstattet av et nytt og ferskt forhold. Nå går folk nemlig mann av huse for «MacDeau» - Canadas statsminister Justin Trudeau (45) og Frankrikes president Emmanuel Macron (39).

På G7-møtet i Italia ble de to lederne fotografert sammen, mens de vandret i en tropisk og grønn hage. De stilte også opp for fotografene ved et utkikkspunkt. Bildene går verden rundt, og flere leker nå med tanken om at de to kan bli et par.

VITSES OM: Macrons møte med Trudeau får flere på sosiale medier til å reagere. Enkelte tøyer strikken og mener at møtet ser mer romantisk enn politisk ut. Foto: NTB scanpix
VITSES OM: Macrons møte med Trudeau får flere på sosiale medier til å reagere. Enkelte tøyer strikken og mener at møtet ser mer romantisk enn politisk ut. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Utrolig romantisk

Allerede under den franske valgkampen ble «MacDeau» en greie. De har begge vært kandidater til den uhøytidelige stillingen som «hottest head of state», eller kjekkeste statsleder. Trudeau troner i skrivende stund på listas førsteplass, mens Macron er på en femteplass.

Flere brukere på sosiale medier har poengtert at de to mørkhåra regjeringssjefene likner, og begge har karisma. Fanhysteriet på sosiale medier kulminerte likevel på G7-møtet, da bildene av dem begynte å spre seg.

Selv om de møttes for å diskutere terror og økonomi, fikk altså kjemien dem i mellom mest oppmerksomhet hos fansen. Noen av kommentarene lyder som følger:

«Sykt fine, jeg heier på dette»

«Herregud, jeg trodde Macron plukket opp en blomst fra veggen for å gi den til Trudeau på slutten der»

«Jeg kan ikke tro at Justin har fridd allerede»

«Marcon og Trudeaus sommerlige tur i Sicilia ser utrolig romantisk ut».

Erotisk fanfiction

Enkelte har tatt steget ett hakk lenger, og har skrevet erotisk fanfiction om de to lederne. Twitter-brukeren Corey Kindberg begynte allerede å skrive slike erotiske tekster om de to etter det franske valget. De er trolig skrevet med humor som formål, men har likevel fått stor oppmerksomhet. Et utdrag lyder som følger:

«Justin har alltid hatt et sukkersug. Han hadde en ting for franske desserter. Han fant én dessert han ikke kunne la gå - Macron».

Flere lignende historier er å finne på verdensveven. De to toppolitikerne har ennå ikke kommentert saken. De har imidlertid kommentert hverandres politiske forhold.

- Det fransk-kanadiske vennskapet har fått et nytt ansikt, sa Macron på møtet.

Han la også ut en melding på Twitter, tilhørende en video, der han skrev at de to nå skulle jobbe opp mot «vår generasjons utfordringer».

Forholdet deres forblir nok også profesjonelt, med tanke på at begge er heterofile og gifte. Trudeau er gift med Sophie Grégoire (42) og Macron er gift med Brigitte Macron (64).

Én mann

Dette er ikke første gangen denne uka at folk er mer opptatt av andre ting enn politikk. Under Nato-toppmøtet i Brussel fikk blant annet Trump-knuffing mye oppmerksomhet.

FREKK?: USAs president ville helst stå på første rad da Jens Stoltenberg ga NATO-lederne en omvisning på NATOs nye hovedkvarter. Det gikk hardt utover Montenegros statsminister Dusko Markovic. Video: AP / NTB Scanpix Vis mer

Det samme gjorde bildene av førstedamene, altså partnerne til Nato-lederne. På bildene, på bakerste rad til venstre, sto det en mann som skal ha fått flere til å stille spørsmål ved hans tilstedeværelse.

Mannen er Gauthier Destenay. Han er ektemannen til Luxemburgs statsminister, Xavier Bettel. Det gjør ham historisk, som den første åpent homofile partneren til en mannlig statsminister på disse bildene.

HYLLES: Ektemannen til statsministeren i Luxemburg stilte opp på bildet sammen med fruene til verdens mektigste ledere. På nederste rad ser vi Brigitte Macron, Emine Gulbaran Erdogan, Melania Trump, dronning Mathilde av Belgia, Ingrid Schulerud, Desislava Dadeva og Amelie Derbaudrenghien. På bakerste rad står Gauthier Destenay, Mojca Stropnik Thora Margret Baldvinsdottir. Foto: AFP PHOTO / BELGA / YORICK JANSENS, NTB scanpix
HYLLES: Ektemannen til statsministeren i Luxemburg stilte opp på bildet sammen med fruene til verdens mektigste ledere. På nederste rad ser vi Brigitte Macron, Emine Gulbaran Erdogan, Melania Trump, dronning Mathilde av Belgia, Ingrid Schulerud, Desislava Dadeva og Amelie Derbaudrenghien. På bakerste rad står Gauthier Destenay, Mojca Stropnik Thora Margret Baldvinsdottir. Foto: AFP PHOTO / BELGA / YORICK JANSENS, NTB scanpix Vis mer

Han er omgitt av flere av verdens mektigste førstedamer, blant andre Tyrkias førstedame Emine Gulbaran Erdogan, USAs førstedame Melania Trump, Belgias dronning Mathilde, Jens Stoltenbergs kone Ingrid Schulerud og kona til Bulgarias president Desislava Radeva.

Xavier Bettel er verdens enste åpne homofile statsminister. Han er derimot ikke den første. Belgias tidligere statsminister Elio Di Rupo er også homofil, men ble ferdig med mandatet sitt i 2015. Den nåværende statsministeren i Luxemburg ble landets første åpne homofile leder i desember 2013.

På sosiale medier var det flere som hedret bildet av alle førstedamene og den første førstemannen, med flere meldinger i minuttet på blant annet Twitter. Det er spesielt med fokus på legningen hans at flere kom med lovord om likestilling og ekteskap i Europa.

Hele Norges coronakart