Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Madcon avslører: Derfor ble det stille fra oss

Etter flere år med braksuksess ble det plutselig stille fra Madcon. Men duoen vurderte aldri å gi seg.

TILBAKE FOR ALVOR: Etter halvannet års stillhet kom Tshawe Baqwa (til venstre) og Yosef Wolde-Mariam i Madcon tilbake med et brak, med hitsingelen «Don't Worry». Nå er duoen klare med oppfølgeren «Keep My Cool», som handler om å ha is i magen. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
TILBAKE FOR ALVOR: Etter halvannet års stillhet kom Tshawe Baqwa (til venstre) og Yosef Wolde-Mariam i Madcon tilbake med et brak, med hitsingelen «Don't Worry». Nå er duoen klare med oppfølgeren «Keep My Cool», som handler om å ha is i magen. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Vi har «regroupet» litt, sier Yosef Wolde-Mariam (37).

Dagbladet møter ham på en kafé på Sagene i Oslo, samme dag som Madcons nye singel «Keep My Cool» er sluppet. Makker Tshawe Baqwa glimrer foreløpig med sitt fravær, men plateselskapet signaliserer at han er på vei.

«Keep My Cool» er andre singel ut fra duoens kommende album. Låten skal følge opp suksessingelen «Don't Worry», som har ligget 31 uker på VG-lista og toppet tyske radiolister i fem uker. 

Mens Dagbladets anmelder mente at «Don't Worry» var en låt det ville bli vanskelig å sitte stille til, fikk Madcons forrige album «Icon» kun en toer i Dagbladet da det ble lansert i august 2013.

Instinkter Etter «Icon» trakk Madcon seg tilbake.

- Vi ville fokusere på hva vi selv ville gjøre, uten så mye eksterne stemmer, sier rapperen.

- Bransjen kommer med mange innspill. Vi er to «kids» fra Ekeberg og Tveita, som fikk suksess med «Beggin» i 2007-2008. Plutselig var det verdensomspennende avtaler og store mennesker med store stemmer, som har meninger om hva som er rett og galt. Man må lære seg at egne instinkter er mer verdt enn man tror.

Les mer: Snoop Dogg svært imponert over Madcon

- «Icon»-albumet ble kritisert for å være «endimensjonalt» og «banalt». Hva tenker du om det?

- Det var egentlig aldri en stor greie for min del. Man gjør det man gjør. Det prosjektet og hvor vi kommer fra har vært med på å bygge den veien vi er på nå. Ingen ting er for alle, sier Wolde-Mariam og legger til:

- Det var ikke en flopp. To av singlene fra den skiva er blitt noen av de største singlene vi har.

Kjøpte Bentley For kort tid siden skrev Dagens Næringsliv at konsernet som kontrollerer de ulike Madcon-satsningene leverte et overskudd på tre millioner kroner i 2014.

Da Dagbladet forsøker å få rapperen til å si noe om hva han bruker penger på, blir vi først avspist med et høflig «Jeg er veldig feil person å ta det opp med».

- Jeg bruker mine penger på familie, sier Wolde-Mariam mens han tygger på en cæsar-salat.

- Ingen utskeielser?

- Ikke nå lenger. Jeg kommer fra et sted der vi aldri hadde mye penger, og det vi hadde delte vi. Da jeg først fikk penger kjøpte jeg en Bentley. Den hadde jeg helt til jeg skjønte at det var usedvanlig dyrt, og at den ikke egnet seg på norske veier. Nå kjøper jeg nye Air Max-sko når jeg trenger det, ler han.

Tid til familien En annen grunn til at duoen tok en pause var for å gi seg selv og folket et pusterom, etter en periode med mellom 280 og 350 reisedøgn i året.

- Hva har dere gjort i pausen?

- Vi har vært i studio og jobbet. Og så har jeg prøvd å oppdra mine to barn, og tilbragt tid med min familie, sier Wolde-Mariam, som er far til Noah (5) og Leon (2).

Lest denne? Yosef takker kona for støtten

Stillheten etter «Icon» førte til at rykter begynte å svirre om at Madcon hadde splittet opp. Det avviser 37-åringen.

- Det er ikke sant. Vi vurderte aldri å gå hvert til sitt. Som Tshawe sier: «Ingen ekteskap går smertefritt». Men den grunnleggende kjærligheten som jeg har for ham og han har for meg er ubestridelig.

- Angrer ikke: Madcon-Yosef har laget låt om familiens vanskelige fortid

Brorskap Baqwa, som har plantet rumpa i sofaen i løpet av intervjuets siste minutter, sier det er «veldig slitsomt» å jobbe så tett med noen.

- Vi er på en måte «stuck» med hverandre etter så mange år, spøker 35-åringen, før han blir alvorlig.

- Et ord som beskriver vårt forhold er «brorskap». Man lærer både om hverandre og seg selv. Det er ikke friksjonsfritt, men hadde det vært det hadde det ikke vært definisjonen av et brorskap, mener jeg. Det er altomfattende.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!