Madcon avslører: Derfor ble det stille fra oss

Etter flere år med braksuksess ble det plutselig stille fra Madcon. Men duoen vurderte aldri å gi seg.

TILBAKE FOR ALVOR: Etter halvannet års stillhet kom Tshawe Baqwa (til venstre) og Yosef Wolde-Mariam i Madcon tilbake med et brak, med hitsingelen «Don't Worry». Nå er duoen klare med oppfølgeren «Keep My Cool», som handler om å ha is i magen. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
TILBAKE FOR ALVOR: Etter halvannet års stillhet kom Tshawe Baqwa (til venstre) og Yosef Wolde-Mariam i Madcon tilbake med et brak, med hitsingelen «Don't Worry». Nå er duoen klare med oppfølgeren «Keep My Cool», som handler om å ha is i magen. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Vi har «regroupet» litt, sier Yosef Wolde-Mariam (37).

Dagbladet møter ham på en kafé på Sagene i Oslo, samme dag som Madcons nye singel «Keep My Cool» er sluppet. Makker Tshawe Baqwa glimrer foreløpig med sitt fravær, men plateselskapet signaliserer at han er på vei.

«Keep My Cool» er andre singel ut fra duoens kommende album. Låten skal følge opp suksessingelen «Don't Worry», som har ligget 31 uker på VG-lista og toppet tyske radiolister i fem uker. 

Mens Dagbladets anmelder mente at «Don't Worry» var en låt det ville bli vanskelig å sitte stille til, fikk Madcons forrige album «Icon» kun en toer i Dagbladet da det ble lansert i august 2013.

Instinkter Etter «Icon» trakk Madcon seg tilbake.

- Vi ville fokusere på hva vi selv ville gjøre, uten så mye eksterne stemmer, sier rapperen.

- Bransjen kommer med mange innspill. Vi er to «kids» fra Ekeberg og Tveita, som fikk suksess med «Beggin» i 2007-2008. Plutselig var det verdensomspennende avtaler og store mennesker med store stemmer, som har meninger om hva som er rett og galt. Man må lære seg at egne instinkter er mer verdt enn man tror.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer