Så mye jobbet de kongelige i 2018:

«Madde» jobbet minst av de kongelige i Skandinavia

Kong Harald og dronning Sonja økte derimot arbeidsmengden.

JOBBER LITE: Prinsesse Madeleine hadde færre offisielle oppdrag enn de andre skandinaviske kongelige i 2018. Her under dåpen til prinsesse Adrienne i juni - en av få anledninger hun viste seg fram i fjor. Foto: NTB scanpix
JOBBER LITE: Prinsesse Madeleine hadde færre offisielle oppdrag enn de andre skandinaviske kongelige i 2018. Her under dåpen til prinsesse Adrienne i juni - en av få anledninger hun viste seg fram i fjor. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er en kjent sak at medlemmer av de ulike kongefamiliene har en kalender som ikke likner mange andres. De reiser verden rundt på oppdrag og representerer landene sine i flere offentlige sammenhenger året rundt.

Tilsynelatende jobber kongelige sju dager i uka, men gjør de nå egentlig det?

Det britiske nettstedet Royal Central har tatt et dypdykk i de skandinaviske kongefamilienes kalendere fra i fjor, og enkeltes arbeidsmengde sjokkerer - mildt sagt.

Sykdom preger arbeidsmengden

For mens vårt eget overhode, kong Harald (81), imponerer med hele 140 arbeidsdager i fjor, er det andre som skiller seg ut med langt færre.

Det skal riktignok påpekes at antall dager som kommer fram i oversikten, er arbeid som står oppført på det offisielle programmet. Møter og annet kontorarbeid er ikke medregnet, skriver nettstedet.

Selv om kong Harald, som fylte 81 i fjor, jobber mye, må han likevel se seg slått med seks dager av sønnen. Kronprins Haakons (45) arbeidsmengde har økt det siste året og ifølge nettstedet jobbet han nesten dobbelt så mye som dronning Sonja (81) i fjor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer