<strong>MYE MOTGANG:</strong> I nytt intervju snakker sangstjerna Madonna ut om de tre adopsjonsprosessene hun har vært gjennom. Foto: Reuters / NTB scanpix
MYE MOTGANG: I nytt intervju snakker sangstjerna Madonna ut om de tre adopsjonsprosessene hun har vært gjennom. Foto: Reuters / NTB scanpix Vis mer

Madonna:

Madonna ble anklaget for å kidnappe David fra Malawi. Sannheten var en helt annen: - Jeg gråt meg selv i søvn

Ble fortvilet over ryktene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I 2006 valgte Madonna (59) å adoptere sønnen David Banda (11) fra et barnehjem i Lilongwe i Malawi.

På det tidspunktet var han baby, og hadde både lungebetennelse og malaria, ifølge People. Sangstjerna følte en umiddelbar tilknytning, og startet adopsjonsprosessen.

Men da hun reiste hjem til London med babyen, fikk hun ikke den mottakelsen hun hadde forventet, hevder hun i et lengre intervju med People.

- Alle aviser skrev at jeg hadde kidnappet ham. I hodet mitt tenkte jeg: «Vent litt. Jeg prøver å redde livet til en person. Hvorfor sier dere dette?» Jeg gjorde alt etter boka. Det var en virkelig vanskelig tid for meg. Jeg gråt meg selv i søvn, sier hun.

<strong>UVENTET RESPONS:</strong> Madonna forteller at hun gikk gjennom en vanskelig tid etter at hun i 2006 adopterte sønnen David fra Malawi. Foto: NTB scanpix
UVENTET RESPONS: Madonna forteller at hun gikk gjennom en vanskelig tid etter at hun i 2006 adopterte sønnen David fra Malawi. Foto: NTB scanpix Vis mer

Hard kamp

«Like a Virgin»-sangeren, som fra før hadde dattera Lourdes (20) og sønnen Rocco (17), søkte også om å adoptere vesle Mercy James på samme tid, men dette viste seg å bli en vanskeligere prosess.

Adopsjonssøknaden ble avvist første gang fordi hun ikke hadde bodd i den afrikanske nasjonen i 18 måneder, som er et av de opprinnelige kravene dersom en skal adoptere fra landet, ifølge People.

På den tida gikk 59-åringen også gjennom en skilsmisse med filmregissør Guy Ritchie (48).

- Jeg fikk godkjent adopsjonssøknaden til David først. Og en stund etter søkte jeg om å adoptere Mercy. Men den ble avvist. Jeg hadde nettopp gått gjennom en skilsmisse, og jeg ble informert at som en skilt kvinne, var jeg ikke egnet til å oppdra barn og at Mercy James heller burde vokse opp i et barnehjem, hevder hun til bladet.

<strong>VANSKELIG PROSESS:</strong> Madonna adopterte dattera Mercy James i 2009. Her avbildet året etter. Foto: Reuters / NTB scanpix
VANSKELIG PROSESS: Madonna adopterte dattera Mercy James i 2009. Her avbildet året etter. Foto: Reuters / NTB scanpix Vis mer

Etter en iherdig kamp mot det malawiske rettsvesenet, fikk Madonna imidlertid ta med seg sin nye datter hjem i 2009.

Adopterte tvillingjenter

I februar i år meldte nyhetsbyrået Reuters at Madonna hadde fått tillatelse til å adoptere to nye barn fra Malawi, tvillingjentene Esther og Stella (5).

Det bekreftet en talsperson ved domstolen, Mlenga Mvuala.

Ifølge nettstedet nektet artisten for at hun ønsket å adoptere igjen, etter at hun i januar besøkte landet. På det tidspunktet skal målet hennes ha vært veldedighetsarbeid i forbindelse med hjelpeorganisasjonen Raising Malawi, som hun stiftet sammen med Michael Berg i 2006.

I slutten av januar sa en talsperson i den malawiske regjeringen til nyhetsmedier at Madonna hadde levert en søknad til retten der hun uttrykte interesse for å adoptere to barn, skrev BBC.

- Jeg kan offisielt bekrefte at jeg har fullført prosessen med å adoptere tvillingsøstre fra Malawi, og jeg er overlykkelig over at de nå er en del av familien vår. Jeg er dypt takknemlig for alle i Malawi som har hjulpet å gjøre dette mulig, og jeg ber media være så snille å respektere privatlivet vårt i denne overgangsperioden, skrev Madonna i et innlegg på sin Instagram-profil i starten av februar.

Forrige måned delte sangeren et bilde på det sosiale mediet, der hun står omringet av alle de seks barna. Bildet var i forbindelse med hennes egen 59-årsdag.

Birthday 🎉🎂🎈🇮🇹♥️

Et innlegg delt av Madonna (@madonna)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer