ROM-DANSEN:  Er et sentralt element i koreografien på sangen «La Isla Bonita». Foto: Stella Pictures
ROM-DANSEN: Er et sentralt element i koreografien på sangen «La Isla Bonita». Foto: Stella PicturesVis mer

Madonna fikk norsk koreografi-hjelp

Popdronninga «veldig interessert i sigøynerkultur».

||| (Dagbladet.no): - Madonna gir et veldig løft til vår kultur fordi hun fokuserer på det positive ved den og ikke på alt det andre negative som gjernes sies og skrives om oss, sier Natasha Udovikova Bielenberg, til Dagbladet.no.

Bielenberg arrangerer Den norske sigøynerfestivalen, og har hjulpet Madonna med koreografien på sangen «La Isla Bonita» i forkant av «Sticky & Sweet»-turnéen som kommer til Oslo i morgen.

Hjemme hos Madonna
- Hun ønsket å ha med rom-dansen som tema i en av sangene. Vi kom i kontakt gjennom felles venn, Eugene Hütz, vokalisten i Gogol Bordello. Senere inviterte hun meg til sitt hjem i London der vi ble mer kjent, sier Bielenberg til NRK Østlandssendingen.

Natasha er datter av artisten Raya Bielenberg, en kjent formidler av sigøynerkultur i Norge som startet opp den norske sigøynerfestivalen i 1998.

Målet er å formidle sigøynernes musikk og kultur, en kultur som da tydeligvis har fenget popstjerna.

- Ikke høy på pæra
- Det er klart det er stor stas å få jobbe med henne - hun er jo tross alt Madonna. Det var veldig inspirerende å jobbe med henne, hun var veldig interessert i sigøynerkulturen, sier Bielenberg til Dagbladet.no.

- Hvordan er hun som person?

- Hun er veldig vanlig og veldig snill. Er helt normalt menneske, som selvsagt må holde på sitt image når hun er ute blant folk, men som
ikke er høy på pæra når du er sammen med henne privat.

Artikkelen fortsetter under annonsen

 HAR HJULPET MADONNA:  Natasja Bielenberg under Den norske sigøynerfestivalen. Foto: Andrea Gjestvang/Dagbladet
HAR HJULPET MADONNA: Natasja Bielenberg under Den norske sigøynerfestivalen. Foto: Andrea Gjestvang/Dagbladet Vis mer

Første gang
I morgen blir første gang den 50 år gamle popdronninga står på scenen i Norge.

Hun kommer til Oslo i privatfly i kveld og drar trolig hjem til London mellom de to konsertene hun skal holde tirsdag og torsdag.

— Madonna har et eget team rundt seg, så vi er ikke involvert i hva hun skal gjøre utenom konsertene. Slik det ser ut nå, drar hun hjem i eget fly mellom konsertene, men ting kan jo endre seg. Kanskje velger Madonna å ta en dag i Oslo. Da legger vi til rette for det, sa Christian Schøyen i Live Nation, selskapet som har ansvaret for konsertene på Valle Hovin til NTB, tidligere denne uka.

Scenen satt opp på Valle Hovin er 65 meter bred, 25 meter dyp og 25 meter høy. Det er ikke satt inn noen ekstra sikkerhetstiltak under riggingen, på tross av ulykken i Marseilles for snaue 14 dager dager siden da scenen kollapset under oppriggingen, to arbeidere mistet livet og flere ble skadd.

Konserten i Marseilles ble avlyst, men resten av turneen går sin gang.

 TIL NORGE:  I morgen spiller Madonna på Valle Hovin. Foto: Stella Pictures
TIL NORGE: I morgen spiller Madonna på Valle Hovin. Foto: Stella Pictures Vis mer
 VANLIG OG SNILL:  Madonna er ikke høy på pæra når du er sammen med henne privat, mener Natasha Udovikova Bielenberg. Foto: Stella Pictures
VANLIG OG SNILL: Madonna er ikke høy på pæra når du er sammen med henne privat, mener Natasha Udovikova Bielenberg. Foto: Stella Pictures Vis mer