Madonna:

Madonna sa «fuck you» under protestmarsjen. Da fikk CNN nok

Popstjerna Madonna dukket overraskende opp under lørdagens kvinnemarsj i Washington.

HARDT UT: Madonna snakket klart og tydelig under kvinnemarsjen i Washington. I klippet banner Madonna, noe som ble for mye for CNN. De har imidlertid fjernet reaksjonen sin og sensurert banningen i dette klippet. Foto: AP Photo/Jose Luis Magana, NTB Scanpix Video: CNN Vis mer

Stjerna holdt en appell til de hundretusenvis som hadde møtt fram for å demonstrere for kvinners rettigheter og mot president Donald Trump.

Det er ventet at nærmere 500 000 har dukket opp for å demonstrere i dag. Flere kjente talere var til stede, og blant dem var Madonna - som flere ganger det siste året har markert seg som Trump-motstander.

Ble kutta

- Det gode vant ikke denne gangen, men det gode vinner til slutt, sa hun, og fortsatte:

- Velkommen til kjærlighetens opprør, sa hun i en tale som var spekket med kraftuttrykk og skarpe uttalelser.

Artisten kom også med en kraftsalve av en uttalelse som ifølge Aftonbladet ble for mye for CNN, som sendte talen til artisten direkte.

STORT OPPMØTE: I Washington DC i USA ble det ventet en halv million demonstranter lørdag. Tusener samlet seg i gatene, og blant appellantene var blant annet aktivist Gloria Steinem og skuespilleren America Ferrera. Video: CNN Vis mer

- Til alle som sier at denne marsjen ikke kommer til å lede noe sted: Fuck you, sa hun.

Da valgte CNN å skru av lyden til artisten på sin egen direktesending, og en kvinnestemme forklarte at de ikke visste at artisten skulle bruke slikt språk. Det beklaget de også for.

Livesendingen kom imidlertid på igjen kort tid etter. Artisten hadde for anledningen også på seg en «pussy hat», en trend som ble startet på sosiale medier før marsjen.

Kvinner strikket luer med katteører, som en referanse til at ordet «pussy» betyr både katt og vagina på engelsk. Lena Dunham har blant andre støttet aksjonen.

Madonna la ikke skjul på under talen sin at hun var meget misfornøyd med den politiske situasjonen for øyeblikket.

- Ja, jeg er sint. Ja, jeg er opprørt. Ja, jeg har tenkt en masse på å sprenge Det hvite hus. Men jeg vet at det ikke vil endre noe. Vi kan ikke fortvile, sa Madonna, før hun framførte flere av sine sanger, blant dem «Express Yourself» og “Human Nature».

Kjent motstander

Da Madonna i oktober varmet opp for komiker Amy Schumer i Madison Square Garden i New York, brukte hun også anledningen til å snakke om Trump, som da fortsatt bare var presidentkandidat.

Rett før «Like a Virgin»-sangeren introduserte komikeren ut til scenen, tilbød hun å gi oralsex til alle som stemmer på Hillary Clinton (68) under presidentvalget.

- En ting til før jeg introduserer dette geniet av en komiker... Dersom du stemmer på Hillary Clinton, kommer jeg til å gi deg oralsex, OK? Og jeg er flink, sa hun fra scenen, ifølge den australske nettavisa The Sydney Morning Herald.

- Jeg er ingen idiot og jeg er ikke en leke. Jeg bruker tid, jeg får mye øyekontakt og jeg svelger, sa hun videre.

I september delte hun et bilde av Donald Trumps sønner, brødrene Donald Jr. og Eric, der de poserte med en leopard de tilsynelatende selv har skutt, ifølge The Guardian.

«Hvor stor feiging (pussy) må man VÆRE om du dreper dette edle dyret for moroskyld? Bare spør Donald Trump Jr. og broren hans Eric», skrev Madonna i en kommentar til bildet.

Videre la hun til: «dette er nok en grunn til å stemme på Hillary».

(NTB/Dagbladet)