Madonna skriver for Israels største avis

Skriver Kabbala-hyllest.

KABBALA-AMBASSADØR: I morgen blir det publisert en artikkel med Madonnas byline i den israelske avisa Yediot Ahronot. Her er hun avbildet sammen med Israel-president Shimon Peres i 2004. Foto: AFP PHOTO/GPO/MOSHE MILNER
KABBALA-AMBASSADØR: I morgen blir det publisert en artikkel med Madonnas byline i den israelske avisa Yediot Ahronot. Her er hun avbildet sammen med Israel-president Shimon Peres i 2004. Foto: AFP PHOTO/GPO/MOSHE MILNERVis mer

||| (Dagbladet): Madonna bytter i morgen ut stemmen med pennen.

Da blir det publisert en artikkel med hennes byline i avisa Yediot Ahronot, som er Israels største. Dette skriver Associated Press.

Tittelen på artikkelen er «How My Life Changed», og i den forklarer den 50 år gamle popstjerna hvordan jødisk mystikk endret livet hennes.

Hebraisk navneskift
Madonna har vært medlem av den mystiske jødiske trosretningen Kabbala siden hun ga ut plata «Bedtime Stories» i 1994.

Hun er ikke jødisk av opphav, men har tatt til seg religionen og donert en hel del penger til Kabbala-skoler i New York og London.

I 2004 tok hun navnet Esther, som betyr «stjerne» på hebraisk.

- Skader ingen

Hun har imidlertid møtt motstand fra konservative jødiske rabbier, som har betegnet hennes Kabbala-tro som «gudsbespotterlig»

Selv har hun respondert på kritikken ved å hevde at det hadde vært mindre kontroversielt om hun hadde nazistiske sympatier.

- Jeg er overrasket over at folk bryr seg om min religiøse overbevisning. Den er ikke til skade for noen, sier hun til BBC.

ESTHER Madonna tok i 2004 det hebraiske navnet Esther. Foto:  AP Photo/Joel Ryan
ESTHER Madonna tok i 2004 det hebraiske navnet Esther. Foto: AP Photo/Joel Ryan Vis mer