«Skal vi danse»:

-Magisk!

Følg med når vi dømmer kveldens danser.

REISTE SEG: Etter Cengiz Al og Rikke Lunds paso doble var det fleire i salen som reiste seg. Foto: Thomas Andersen / TV 2
REISTE SEG: Etter Cengiz Al og Rikke Lunds paso doble var det fleire i salen som reiste seg. Foto: Thomas Andersen / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

FORNEBU (Dagbladet): Lørdag kveld er det duket for det femte programmet av «Skal vi danse: all stars».

For anledningen er Dagbladet på plass med tidligere «Skal vi danse»-proffdanser Lillian Aasebø (29) som triller terningkast fortløpende på kveldens opptredener.

Første par ut på parketten er TV-profil Victor Sotberg og Philip Raabe, som danser quickstep.

Kveldens tema er «filmkveld», og Sotberg innvier parketten med en pangstart. De danser til en av favorittfilmene han hadde som barn, nemlig «Aladdin».

Victor og Philip: Quickstep

Dommer Trine Dehli Cleve ble svært imponert over dansen.

- Jeg ble skikkelig imponert. Hvordan du fløt over gulvet, og du brukte beina dine bra, sier Dehli Cleve.

FØRST UT: Victor Sotberg og Philip Raabe var først ut på parketten. Foto: Thomas Andersen / TV 2
FØRST UT: Victor Sotberg og Philip Raabe var først ut på parketten. Foto: Thomas Andersen / TV 2 Vis mer

Av dommerne fikk han totalt 25 poeng.

Proffdanser Lillian Aasebø har følgende å si om Sotbergs opptreden:

- Fin underholdning, med god mimikk som passer til Aladdin-nummeret. Dine hoppetrinn i Quickstep var veldig bra, ellers er jeg lite imponert over holdningen din dessverre og kroppen din har ikke den styrken jeg ønsker å se, som gjør at det blir litt hengslete.

Kari og Tom-Erik: Slowfox

Neste ut på dansegulvet er Kari Traa og Tom-Erik Nilsen, som i kveld begir seg ut på en slowfox.

I motsetning til de tidligere dansene hennes, var dommerne nokså fornøyd i kveld. Likevel er det fortsatt noen få grep som må til.

FORBEDRING: Kari Traa og Tom-Erik Nilsen. Foto: Thomas Andersen / TV 2
FORBEDRING: Kari Traa og Tom-Erik Nilsen. Foto: Thomas Andersen / TV 2 Vis mer

- Når dere bare begynner å tro at dette får dere til, så kan vi gå hakket høyere, sier Cleve.

Av dommerne fikk hun totalt 22 poeng.

- Dette er din dans! Dette er stor forbedring fra hva du har vist tidligere! Dette var elegant og flott. Usikker om du konsentrerte deg veldig, eller om mening var å få til et stille nært uttrykk. For meg ble det litt flatt uttrykksmessig dessverre. Gjerne kontroller helt ut til fingerspissen, og anklene dine bør du være oppmerksom på til neste gang, sier Aasebø.

- Du er en showmann!

Til sangen I'ts Not Usual danset Nate Kahungu og Nadya Khamitskaya quickstep inspirert av serien «Fresh Prince of Bel Air».

Nate og Nadya: Quickstep

Dommerne Merethe Mørk Lingjærde og Morten Hegseth var svært imponert over parets prestasjon på parketten.

LEVERTE: Nathan «Nate» Kahungu og Nadya Khamitskaya. Foto: Thomas Andersen / TV 2
LEVERTE: Nathan «Nate» Kahungu og Nadya Khamitskaya. Foto: Thomas Andersen / TV 2 Vis mer

Av dommerne fikk han totalt 29 poeng.

Også Aasebø er imponert over Kahungus innsats.

- Dine bevegelser er så naturlige, det ser ikke innøvd i dette hele tatt! Det er lekent og lett, og ekstremt underholdende! Koreografien er avansert, men du nailer det. Du er en showmann!

GLIPP: Katrine Moholt og meddanser Egor Filipenko var på gulvet i «Skal vi danse: All stars», og viste kanskje litt mer enn det som var meningen. Reporter: Luna Lea. Video: Nora Skavhaug. Bilder fra TV 2 Vis mer

Agnete Saba og Jørgen Nilsen er neste par ut og slår til med en rumba som er inspirert av TV-serien «Stranger Things».

Agnete og Jørgen: Rumba

- Jeg savner litt av det jeg sa sist. Du bruker overkroppen bra, og bra uttrykk, men jeg savner noe mer substans og tydelighet i beina dine, sier Mørk Lingjærde, mens Cleve skyter inn:

- Selve nummeret dere leverer og til musikken er helt fantastisk. Sett fra mitt ståsted var rumbaen bra, men selve showet var nok hakket bedre enn dansen.

IMPONERTE: Agnete Saba og Jørgen Nilsen. Foto: Thomas Andersen / TV 2
IMPONERTE: Agnete Saba og Jørgen Nilsen. Foto: Thomas Andersen / TV 2 Vis mer

Av dommerne fikk hun totalt 23 poeng.

Aasebø sier følgende om dansen:

- Du har en utrolig fin formidlingsevne, og du gir meg gåsehud av et fantastisk show. Jeg er dessverre ikke imponert over Rumbaen. Beina dine var ikke pene, og du ble kastet inn i Rumba trinnene. Til neste gang, prøv å hør etter og analyser din dansepartners føring.

Iselin og Catalin: Wienervals

Influenser og sexolog Iselin Guttormsen og Catalin Mihu er neste ut, og danser en wienervals. Denne lørdagen har hun og dansepartneren hentet inspirasjon fra «Twilight»-filmene.

Også her imponerte førstnevnte og fikk gode tilbakemeldinger fra dommerne.

- FIN FLYT: Iselin Guttormsen og Catalin Mihu danset Wienervals. Foto: Thomas Andersen / TV 2
- FIN FLYT: Iselin Guttormsen og Catalin Mihu danset Wienervals. Foto: Thomas Andersen / TV 2 Vis mer

- Deilige bevegelser, og ikke noe mas. Det virker som du har roet deg ned, og gått inn i rollen. Det kledde deg virkelig så godt, sier Cleve.

Av dommerne fikk hun totalt 26 poeng.

- Queen of Standard? For en utrolig flott fremgang Iselin! Du sto veldig fint opp til din partner, jeg skulle ønske at du holdt deg en tanke mer til din side hvis jeg skal nevne noe. Dette er pirk! Det var en utrolig fin flyt over gulvet, og det var en ro over det hele som gjorde det så vakkert!, sier Aasebø.

Jørgine og Santino: Paso Doble

Neste ut er influenser Jørgine Massa Vasstrand og Santino Mirenna, som danser paso doble, inspirert av filmen «Kill Bill».

Dommerne holdt ikke tilbake på rosen, og alle var svært imponert.

- Hvis jeg skulle pirket på en liten ting, kunne jeg tenkt meg litt mer nyanse, men ellers fantastisk!, sier dommer Mørk Lingjærde.

STERK DANS: Jørgine Massa Vasstrand og Santino Mirenna leverte en sterk paso doble. Foto: Thomas Andersen / TV 2
STERK DANS: Jørgine Massa Vasstrand og Santino Mirenna leverte en sterk paso doble. Foto: Thomas Andersen / TV 2 Vis mer

Av dommerne fikk hun totalt 28 poeng.

- Brennhet Paso Doble! Mange tenker kanskje at en skal bare være sint og sterk i denne dansen, som er en myte. Du viser en fantastisk råskap samtidig som du er sensuell og feminin. Du er virkelig rå paso-chick! Jeg ønsker noe mer forskjell i uttrykket ditt ut mot publikum og til din partner, forteller Aasebø.

- Virker stresset

Svømmer Aleksander Hetland og Helene Spilling er neste par ut som svinger seg på parketten. I kveld danser de slowfox til førstnevntes favorittserie: «Bridgerton».

Aleksander og Helene: Slowfox

- Den innlevelsen og hvordan dere er intime når dere skal være det, alt i alt var dette veldig nydelig. Men av og til blir skuldrene litt høye i holdningene, og de vil jeg ikke se nå som vi er på et så høy nivå, sier Cleve.

SENSUELT: Aleksander Hetland og Helene Spilling danset en sensuell slowfox. Foto: Thomas Andersen / TV 2
SENSUELT: Aleksander Hetland og Helene Spilling danset en sensuell slowfox. Foto: Thomas Andersen / TV 2 Vis mer

Av dommerne fikk han totalt 27 poeng.

Aasebø sier følgende om dansen:

- Skuespillet var langt ifra høyt nivå, det ble rett og slett gørr kjedelig. Jeg ble ikke dratt inn i «Bridgerton»-verden som jeg hadde håpet på. Takk gud for at dansen din har det høyere nivå - dette er en god Slowfox. Det eneste jeg vil påpeke er at du får en kort hals på grunn av høye skuldre, og dermed ødelegger du bilde og virker litt stresset.

Katrine og Tarjei: Rumba

Programleder Katrine Moholt er neste ut med sin nye dansepartner Tarjei Svalastog, etter at Egor Filipenko trakk seg torsdag denne uka. De leverer en sterk rumba som er inspirert av filmen «Dirty Dancing».

- Dagens første tårer i øya. Den seigheten og dansinga di - jeg blir altså så imponert. Man ser du elsker dans og elsker filmen. Helt nydelig!, roser Hegseth.

TEKNISK PRESENTASJON: Katrine Moholt og Tarjei Svalastog. Foto: Thomas Andersen / TV 2
TEKNISK PRESENTASJON: Katrine Moholt og Tarjei Svalastog. Foto: Thomas Andersen / TV 2 Vis mer

Av dommerne fikk hun totalt 29 poeng.

- Du setter fyr på dansegulvet - du imponerer med fantastisk deilige danseføtter! Dette er en ekstrem bra teknisk presentasjon. Å lære å kjenne den nye partneren din på så kort tid, er en utfordring i seg selv, sier Aasebø.

Cengiz og Rikke: Paso Doble

Skuespiller Cengiz Al og dansepartner Rikke Lund er siste ut, og leverte en knallsterk paso doble til «Pirates of the Caribbean».

Flere blant publikum reiste seg etter at danseduoen var ferdig, og dommer Hegseth er imponert.

- Jeg mister pusten når jeg ser dere danse, og blir tom for ord, sier Hegseth.

REISTE SEG: Cengiz Al og Rikke Lund fikk hele salen til å reise seg med da de danset paso doble. Foto: Thomas Andersen / TV 2
REISTE SEG: Cengiz Al og Rikke Lund fikk hele salen til å reise seg med da de danset paso doble. Foto: Thomas Andersen / TV 2 Vis mer

Av dommerne fikk han totalt 30 poeng.

I likhet med dommerne, mener også Aasebø at skuespilleren presterer på høyt nivå.

- Magisk! Du er magi og en en klasse for seg selv! Hele salen reiser seg, og jeg er sikker på at de hjemme reiser seg også! Du leverer gang på gang, og man blir dratt inn i deres verden! Det er ikke noe å kommentere, du bare beviser gang på gang hvem som skal stå i finalen!.

NB! I noen minutter lå det feil terningkast på dansen til Nate og Nadya. Det riktige terningkastet er seks.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer