Magne Furuholmen vil ikke være med på ny sesong av «The Voice»

- Uaktuelt for meg å gjøre en ny sesong før jeg har gitt det et skikkelig forsøk.

SEIERHERRE: Martin Halla (23) vant «The Voice» med Magne Furuholmen som mentor. Furuholmen takket nei til en ny sesong av suksessprogrammet på TV 2 fordi han mener han først må oppfylle sine løfter til årets deltakere. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
SEIERHERRE: Martin Halla (23) vant «The Voice» med Magne Furuholmen som mentor. Furuholmen takket nei til en ny sesong av suksessprogrammet på TV 2 fordi han mener han først må oppfylle sine løfter til årets deltakere. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

(Dagbladet): TV 2 nådde høye seertall med sitt nye talentshow «The Voice» i år, med høyere seertall enn fjorårets «Idol»-sesong. Likevel har de byttet ut «The Voice» med «Idol» på sendeskjemaet for neste år.

Dagbladet kan i dag avsløre at Magne Furuholmen, den kanskje mest profilerte av de fire dommerne, ble spurt om å delta som dommer i en ny sesong - men takket nei.

Han ønsker nemlig ikke å begynne arbeidet med nye talenter før han har oppfylt sitt løfte til årets deltakere: Å hjelpe dem til en karriere i musikkbransjen.

- Jeg svarte at min forpliktelse var til de talentene som jeg har tro på, og at jeg vil forsøke å holde det jeg har lovet underveis: Nemlig etter beste evne å hjelpe dem til en musikk-karriere, skriver den tidligere A-ha-keyboardisten i en SMS.

Uaktuelt - Derfor var det uaktuelt for meg å gjøre en ny sesong før jeg har gitt det et skikkelig forsøk. Jeg vil ikke sitte og love nye håpefulle noe uten å ha innfridd noe som helst for de forrige, skriver Furuholmen.

Også Sondre Lerche har signalisert at han ikke ønsket å være dommer i en ny sesong med «The Voice».

IKKE AKTUELL: Sondre Lerche ønsker ikke å være dommer i «The Voice» igjen. Her med deltakerne Aleksander Walmann Åsgården og Hans Petter Hammersmark. Foto: Sveinung Ystad, Dagbladet
IKKE AKTUELL: Sondre Lerche ønsker ikke å være dommer i «The Voice» igjen. Her med deltakerne Aleksander Walmann Åsgården og Hans Petter Hammersmark. Foto: Sveinung Ystad, Dagbladet Vis mer

- Det var absolutt gøy å være med og inspirere unge artister, og jeg følte det ble et troverdig program. Men når det er sagt, så er det ikke «The Voice» min verden. Selv om det skulle bli en ny sesong skal nok jeg gå videre til noe annet, sa han i et intervju med Dagbladet i sommer.

De to andre dommerne, Yosef Wolde-Mariam og Hanne Sørvaag, har ikke utelukket nye sesonger. Wolde-Mariam twitret denne uka at «jeg håper TV2 tilbyr meg ny sesong snart», mens Sørvaag sier til Dagbladet at hun ble spurt om å delta i en ny sesong, men at en eventuell ny deltakelse for hennes del ikke er avklart.

- Hadde ikke noe å si Kommunikasjonssjef Aleksander Valestrand i TV 2 avviser at det var Lerche og Furuholmens avslag som førte til avgjørelsen om å vrake The Voice.

- Om noen dommere eventuelt skulle signalisere at de ikke ønsket en ny sesong, har det ikke hatt noe å si for sendeskjemaet. Det var flere grunner til at vi valgte Idol foran «The Voice»: Det er et konsept som går godt verden rundt, det går godt hos oss, har skapt mange gode artister - og i tillegg er det tiårsjubileum for «Idol» på TV 2 neste år, uten at det har vært avgjørende, sier Valestrand.

- Men «The Voice» hadde også høye seertall?

- Ja, og det er en fornøyelse å kunne velge mellom to så gode konsepter.

HÅPER: Yosef Wolde-Mariam i Madcon har twitret at han håper på tilbud fra TV 2. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
HÅPER: Yosef Wolde-Mariam i Madcon har twitret at han håper på tilbud fra TV 2. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet Vis mer

- Kan det bli nye sesonger med «The Voice» senere?

- Den som lever, får se.

BLE SPURT: Hanne Sørvaag ble spurt om hun kunne tenke seg å være med en gang til. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
BLE SPURT: Hanne Sørvaag ble spurt om hun kunne tenke seg å være med en gang til. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet Vis mer