­

«Magnum»-stjerna John Hillerman er død

Skuespilleren døde i sitt eget hjem, 84 år gammel.

GIKK BORT: «Magnum»-stjerna John Hillerman er død, 84 år gammel. Her er han avbildet med motspiller Tom Selleck. Foto: NTB scanpix
GIKK BORT: «Magnum»-stjerna John Hillerman er død, 84 år gammel. Her er han avbildet med motspiller Tom Selleck. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Den amerikanske skuespilleren John Hillerman er død, 84 år gammel.

Hillermans pressesekretær opplyser at Hillerman døde av naturlige årsaker i sitt eget hjem i Houston i delstaten Texas, melder BBC.

Gjennom nesten hele 1980-tallet spilte Hillerman i kultserien «Magnum», der han medvirket i nesten 160 episoder som britiske Jonathan Quayle Higgins III.

Han gjorde seg bemerket i rollen som oppesen vaktmester, og vant både en Golden Globe og en Emmy for rolleprestasjonen.

Den største stjerna i tv-serien var hovedrolleinnehaver Tom Selleck (72), men Selleck vant faktisk ikke flere Emmy- eller Golden Globe-priser enn motspilleren sin.

DØD: Skuespiller John Hillerman døde av naturlige årsaker i hjemmet sitt i Houston, Texas. Hillerman var mest kjent for hans Emmy-vinnende rolle i serien «Magnum, P.I.». Video: CNN Vis mer

Lurte «Magnum»-fansen

Ifølge BBC slo Hillerman, som ble født i Denison i Texas i 1932, flere britiske skuespillere som knivet med ham om «Magnum»-rollen.

Og han spilte brite såpass overbevisende at han en gang mottok et brev fra en britisk fan som skrev at han «gjorde ære på imperiet».

Ifølge The New York Times sa han i et intervju i 1985 at han følte seg elendig hver gang han svarte på fanpost og måtte fortelle dem at han var amerikaner:

«Jeg beklager å møtte skuffe deg, men jeg er en bondetamp fra Texas», fortalte Hillerman at han skrev til fans som antok at han var britisk.

SUKSESSRIK STJERNE: John Hillerman sammen med skuespiller og komiker Betty White på Emmy-utdelingen i 1985. Foto: AP/ NTB scanpix
SUKSESSRIK STJERNE: John Hillerman sammen med skuespiller og komiker Betty White på Emmy-utdelingen i 1985. Foto: AP/ NTB scanpix Vis mer

Debut på lokalt teater

Den folkekjære skuespilleren gjorde sin debut som skuespiller mens han var i det amerikanske flyvåpenet og var stasjonert i Fort Worth.

Der dro han på audition for en lokal oppsetning av «En handelsreisendes død». Den avgjørelsen viste seg å bli skjellsettende for texaneren:

- Da jeg trådte inn på scenen, opplevde jeg den største rusen jeg noensinne har kjent. Og jeg sa til meg selv: «Hillerman, inntil dette øyeblikket har du kjedet deg», sa han i et intervju i 1987, ifølge The New York Times.

Som pensjonist trakk John Hillerman seg tilbake fra rampelyset, og han ble sist sett på lerretet i komedien «A Very Brady Sequel» (1996).

Etter at «Magnum»-eventyret var over i 1988, spilte han blant annet i tv-seriene «Valerie» og «Murder, She Wrote».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer