Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

­

Magnus Carlsen har fått seg kjæreste

Sjakk-esset er ikke lenger singel.

HAR FÅTT KJÆRESTE: Sjakk-esset Magnus Carlsen er ikke lenger singel, etter at han ble kjæreste med Synne Christin Larsen (t.h.). Foto: NTB scanpix/ Kolbjørn Hoseth Larssen
HAR FÅTT KJÆRESTE: Sjakk-esset Magnus Carlsen er ikke lenger singel, etter at han ble kjæreste med Synne Christin Larsen (t.h.). Foto: NTB scanpix/ Kolbjørn Hoseth Larssen Vis mer

(Dagbladet): Sjakkspiller og verdensmester Magnus Carlsen (26) har fått seg kjæreste.

Det bekrefter manager Espen Agdestein overfor Dagbladet, og legger til at Carlsen ikke vil kommentere ytterligere.

På Carlsens private Facebook-profil kommer det imidlertid fram at hans nye kjæreste er Synne Christin Larsen (22), og at han inngikk et forhold med henne der den 14. februar - på valentinsdagen.

Larsen kommer fra tettstedet Alsvåg i Øksnes kommune i Vesterålen, og det gikk ikke upåaktet hen da han var på besøk i hjembygda hennes i midten av februar.

Dagbladet har forsøkt å komme i kontakt med Larsen mandag ettermiddag, men har foreløpig ikke lykkes med å få en kommentar fra henne.

- Ikke vært forelska

I et intervju med The Telegraph i 2015, avslørte Magnus Carlsen for øvrig at han aldri hadde vært ordentlig forelska i noen.

- Jeg tror ikke det. Jeg har vært betatt, så klart, men ikke forelska. Nei, fortalte han den gang.

Carlsen la til i intervjuet at han ofte blir omringet av kvinnelige fans når han er ute på byen hjemme i Oslo.

- Det er en forbannelse og en velsignelse, sa han om den massive oppmerksomheten fra det motsatte kjønn.

Saken fortsetter under bildet.

POPULÆR: Magnus Carlsen sammen med filmstjerna Liv Tyler på G-Star RAW-visninga under New York Fashion Week i september 2010. Foto: Eric Thayer/Reuters/NTB scanpix
POPULÆR: Magnus Carlsen sammen med filmstjerna Liv Tyler på G-Star RAW-visninga under New York Fashion Week i september 2010. Foto: Eric Thayer/Reuters/NTB scanpix Vis mer

Ønsket ikke langvarige forhold

Magnus Carlsen har vernet godt om privatlivet sitt når det gjelder romantiske forhold, men i et intervju med The Guardian i 2013 røpet han litt om hva slags jenter han ikke liker:

- Jeg ser for meg at en kjæreste i alle fall må ha litt kunnskaper om sjakk.

- Men jeg liker ikke når jeg er ute og møter jenter som begynner å snakke til meg om hvordan de spilte sjakk mot bestefedrene sine da de var barn - det tåler jeg ikke. Det er kjedelig. Jeg vil heller snakke om hva som helst annet, sa han den gang.

BRILJANT: Magnus Carlsen (med hvit) ofrer dronningen i sitt siste trekk og setter utfordreren Sergej Karjakin i sjakk matt. Slik ble han verdensmester. GM Daniel King kommenterer. Video: Daniel King / PowerPlayChess Vis mer

Tidligere har Carlsen fortalt at han har valgt å ikke gå inn i langvarige forhold.

I et VG-intervju med sjakkentusiast Hans Olav Lahlum i 2013, forklarte Carlsen grunnen til dette.

- Jeg har bevisst valgt ikke å ha langvarige forhold, for å ha fullt fokus på sjakken. Og det er ikke lett å kombinere et forhold med å reise og konkurrere så mye som jeg gjør nå, sa Carlsen til VG Helg den gang.

Superstjerne

26-åringen har gjort seg kjent som Norges, og verdens, ubestridte sjakkonge. I november forsvarte han verdensmestertittelen sin mot Sergej Karjakin (27) under sjakk-VM i New York.

Like før nyttår tok han henholdsvis bronse og sølv i VM i hurtig- og lynsjakk i Doha. Carlsen var selv svært misfornøyd med sølvmedaljen.

RISTER PÅ HODET: Magnus Carlsen mottok sølvmedaljen etter VM i lynsjakk, men her forlater han premieseremonien - tydelig misfornøyd. Video: NRK Vis mer

Etter barneskolen tok Carlsen seg et friår for å reise Europa rundt og spille sjakkturneringer. Etter det har han vært travel med sjakken, og han har måttet leve med et stempel som vidunderbarn og superstjerne.

- Jeg tenker ikke så mye på det. Jeg prøver å gjøre så godt jeg kan, så får andre vurdere prestasjonen, sa Carlsen til Se og Hør i 2014.

I 2010 tok han også et steg bort fra sjakkverdenen og inn i motebransjen, da han stilte som modell for det nederlandske klesmerket G-Star RAW sammen med Hollywood-stjerna Liv Tyler (39).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media