MILLIONÆR: Magnus Carlsen (22) kan håve inn nærmere 10 millioner kroner om han vinner sjakk-VM i India. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
MILLIONÆR: Magnus Carlsen (22) kan håve inn nærmere 10 millioner kroner om han vinner sjakk-VM i India. Foto: Geir Olsen / NTB scanpixVis mer

Magnus Carlsen kan håve inn nærmere 10 millioner

- Han vet ofte ikke hva han får betalt.

(Dagbladet): Hele Norges store sjakkhelt, Magnus Carlsen (22), skal i dag inn i femte parti i sjakk-VM mot Vishy Anand (43). Så langt har alle de fire første partiene endt med remis.

I løpet av sin sjakk-karriere har 22-åringen blitt verdensstjerne, og større kan han bli. Vinner Carlsen VM kan han nemlig håve inn hele 9,5 millioner kroner, i tillegg til store sponsoravtaler.

Følg parti fem i sjakkstudio her.

Reiser i luksus I premiepotten er det nemlig rundt 13,7 millioner kroner hvor 60 % går til vinneren og 40 % til taperen.

Kjendisstatus, store pengepremier og enorme sponsoravtaler er ikke ukjent for Magnus Carlsen, som flere ganger har blitt tildelt sjakk-Oscar som verdens beste sjakkspiller.

Men hvor mye penger han får, aner han ikke selv.

- Han vet ofte ikke hva han får betalt. Han er bare glad for å kunne drive med sjakk uten å bry seg om økonomi, sier manager Espen Agdestein til Se og Hør.

Ifølge ukebladet har firmaet til sjakkspilleren, Magnuschess AS, hatt en omsetning på 27 millioner kroner siden 2007.

- Han leier en enkel treroms på Majorstua, men når han er ute å reiser er det lukus hele veien. Førsteklasse på flyet og eksklusive hoteller, sier Agdestein.

Carlsen skal også ha fått rundt én million som en form for kompensasjon for å spille på bortebane.

Klesmodell Carlsen deltok i sin første sjakkturnering allerede som 8-åring, og ble for første gang rangert som en av verdens 10 beste sjakkspillere i 2008.

Han har også fått mye oppmerksomhet gjennom sin rolle som klesmodell, og tidligere i år havnet han på lista over verdens mest sexy menn.

Bladet Cosmopolitan rangerte nordmannen sammen med internasjonale stjerner som Ryan Gosling, David Beckham og Bradley Cooper.

Han har siden 2010 vært klesmerket G-Star Raws ansikt utad, og danket ut blant andre Johnny Depp i kampen om å være merkets hovedfrontfigur.

I høst ble det klart at 22-åringen forlenger kontrakten med det internasjonale selskapet, og at han skal fronte neste års vår- og sommerkampanje.

SJAKKHELT: I dag er det klart for parti fem i sjakk-VM. De fire første partiene har endt med remis. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer