Emilie Stordalen om oppveksten:

- Mamma sto for mesteparten av oppdragelsen til vi var nesten voksne

Hotellkongens datter har jobbet hardt for å komme dit hun er.

UREDD: 26 år gamle Emilie Stordalen har gått i sine fars fotspor, og i høst starter hun i familiekonsernet Strawberry. Foto: Andreas Fadum
UREDD: 26 år gamle Emilie Stordalen har gått i sine fars fotspor, og i høst starter hun i familiekonsernet Strawberry. Foto: Andreas Fadum Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): For to måneder siden arvet Emilie Stordalen (26) og hennes to yngre brødre, Jakob (20) og Henrik (23), ansvaret for familieformuen, som ifølge E24! er beregnet til 25 milliarder kroner.

I august starter Emilie, Petter Stordalens (55) eldste barn, i familiekonsernet Strawberry, i en prosjektlederstilling i datterselskapet Eberry.

Det kan virke som at 26-åringens framtidige karriere har vært bestemt fra starten av, men Petter Stordalen har flere ganger sagt at det aldri har vært noe press fra hans side at barna skal ta over hotellbusinessen.

Likevel har Emilie valgt å gå i sine fars fotspor, og har en bachelor i hotellfag fra Cornell University i USA og en mastergrad ved Imperial College i London.

- Det har vært en lang prosess. Mamma og pappa har alltid sagt at vi barna må gå vår egen vei. Da jeg var liten, var det gøy å høre pappa snakke om jobb. Seinere har jeg tenkt at jeg vil være en del av det, sier Emilie i et nytt portrettintervju i DN.

- Mamma sto for oppdragelsen

Emilie ble født i 1992, samme året Petter Stordalen gikk inn som en av eierne i Steen & Strøm. Da det i 1996 ble brudd med medeier Stein Erik Hagen, kjøpte han seg inn i Choice Hotels Scandinavia.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer