Samuel Massie:

- Mamma trodde jeg var død - igjen

Samuel Massies mor har «mistet» sønnen i Antarktis to ganger.

TILFELDIGHETER: Samuel Massie kom seg i høst til Antarktis. Han fløy fra Chile i et militærfly, og reisen gikk helt fint. Det visste derimot ikke de hjemme, da det samme dag styret et fly på akkurat samme strekning. Her fotografert med bestefar Arne Ulvolden. Foto: TV 2
TILFELDIGHETER: Samuel Massie kom seg i høst til Antarktis. Han fløy fra Chile i et militærfly, og reisen gikk helt fint. Det visste derimot ikke de hjemme, da det samme dag styret et fly på akkurat samme strekning. Her fotografert med bestefar Arne Ulvolden. Foto: TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Atter en gang har Samuel Massie (27) bestemt seg for å ta med sin 84 år gamle bestefar på tur. Den første reisen resulterte i TV 2-serien «Samuel og bestefar», og besto av opptak eventyreren hadde tatt under turen.

Den kreftsyke 84-åringen opplevde en ny vår i livets høst, da barnebarnet tok ham med på tur i 2017. Reisen ble filmet, og resultatet ble sendt på TV 2 - til stor begeistring for folket. Nå har de to generasjonene reist ut på tur igjen. I en bobil har de krysset grenser i hele Europa, før de, etter en pause i Norge, satte krusen mot Antarktis.

Å komme seg til klodens sørligste punkt er derimot ingen enkel oppgave, spesielt når man er 84 år gammel. Arne Ulvolden ble nektet å fly ned dit på grunn av alderen sin. Enden på visa var derimot ikke der.

- Alle døde

For den som kjenner Massies historie, kommer det kanskje som en stor overraskelse at han hadde lyst til å vende tilbake til Antarktis. Det var nemlig her 27-åringen nesten mistet livet i 2011, da skipet Berserk forliste. Bare han og Jarle Andhøy (42) kom tilbake til familiene sine.

De tre andre som befant seg på båten, er aldri blitt funnet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer