Tammy Hembrow:

«Mammakropp»-storm etter dette

- Dette er farlig!

NYFØDT: Influenser Tammy Hembrow fikk kritikk etter å ha delt ulike bilder av seg selv noen få dager etter fødsel. Foto: Skjermdump/ Instagram
NYFØDT: Influenser Tammy Hembrow fikk kritikk etter å ha delt ulike bilder av seg selv noen få dager etter fødsel. Foto: Skjermdump/ Instagram Vis mer
Publisert

Kun tre uker etter å ha født dattera Posy, har den australske treningsinfluenseren Tammy Hembrow (28) rukket å skape en rekke overskrifter.

Influenseren har nemlig delt både video og bilder av kroppen sin etter fødselen med sine 15 millioner Instagram-følgere, og det er det ikke alle som setter pris på.

28-åringen delte nylig en video hvor hun viste fram «mammakroppen» kort tid etter at hun fødte sitt tredje barn. Der understreket hun at alle kropper er ulike og at ingen burde sammenlikne sin egen kropp med hennes.

En som likevel reagerte sterkt på Hembrows deling av bilder og videoer av mammakroppen, var komiker Celeste Barber (40).

MAMMA: Naima Al Maresse, kjent fra «Ex on the Beach», har blitt mamma. Video: Steffen Pettersen Vis mer

- Dette er farlig

Barber videredelte Hembrows video på sin egen Instagram Story og la på teksten:

«Ikke for å være respektløs, gratulerer med suksessen din, men dette er farlig. Kvinner burde ALDRI føle at de trenger å ta på treningsklær og vise fram kroppen sin for å bevise noe. I HVERT FALL ikke tolv dager etter å ha født en baby. tolv dager! (...) Hvordan vi ser ut er irrelevant», er blant det Barber skrev om Hembrow, og la til en oppfordring om å avfølge kontoer som «får deg til å føle deg dritt».

Fikk motreaksjoner

Flere fans tok Hembrow i forsvar og anklaget Barber, som har fått millioner av følgere på Instagram av å etterlikne kjendiskvinner, for å verken være kroppspositiv eller støtte andre kvinner.

«Hvordan kan det være kroppspositivisme hvis en trebarnsmor blir bedt om å dekke seg til? Det er det komplett motsatte. Normaliser å vise fødselskropper i ulike størrelser, enten om de er mindre enn Tammy eller større enn Tammy», skrev en Instagram-bruker.

MILLIONER AV FØLGERE: Den australske influenceren Celeste Barber har gjort suksess på Instagram med å etterligne og gjøre narr av kjendiser. Det har fått blandede reaksjoner. Video: Kine Falch / Instagram Vis mer

Flere anklaget også 40-åringen for mobbing, ifølge den australske nettavisen News.

«Celestes type humor har forvandlet seg til å bli mobbing og være frekk. I starten gjorde hun narr av skjønnhetsstandaren som kvinner opplever. Det var forfriskende og morsomt. Nå virker det ikke lenger som at skjønnhetsstandaren er målet hennes, men menneskene selv», skal en følger ha kommentert.

Hembrow svarte på kritikken ved å legge ut nye bilder av seg selv med bildeteksten «Denne kroppen har laget liv x 3!!», og en kommentar hvor det sto: «Jeg har på meg det jeg vil», etterfulgt av en tag til Barbers profil.

Barber har i skrivende stund ikke kommentert alle motreaksjonene som har kommet etter kritikken mot treningsinfluenseren.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer