- Man kan vel ikke akkurat si at det å amme en treåring er kriminelt

Ammehjelpen mener mødre kan amme så lenge de vil.

FÅR STØTTE: Marianne Aulie sammen med Aune Sand. Foto: Erlend Aas / Scanpix
FÅR STØTTE: Marianne Aulie sammen med Aune Sand. Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

(Dagbladet): Søndag publiserte «Komikerfrue» Marna Haugen et kritisk blogginnlegg rettet mot Marianne Aulie.

Kritikken kommer i kjølvannet av at Aulie nylig stilte opp i Se og Hør, hvor hun fortalte at hun fortsatt ammer datteren sin på 3 år.

«Jeg vet ikke helt jeg, når jeg ser en fireåring stå på en stol med neglelakk på tærne og ammer moren sin så begynner jeg å lure på hvem det er som egentlig trenger denne ammingen. Er det virkelig barnet eller er det mor som ikke klarer å gi slipp?», skriver Marna Haugen i innlegget sitt.

- Bør gå i seg selv Fungerende daglig leder i Ammehjelpen, Anne Sigstad mener det er opp til hver enkelt hvor lenge man ønsker å amme sitt barn.  

- Jeg tenker dette går på privatlivets fred. Hvem har egentlig rett til å kritisere andre, dersom personen ikke gjør noe kriminelt? Man kan vel ikke akkurat si at det å amme en treåring er kriminelt, så da tenker jeg at de som kritiserer bør gå litt i seg selv, sier Sigstad.

Som et svar på Haugens kritikk la Aulie ut et Facebook-innlegg, hvor hun skriver at hun velger å vende det andre kinnet til kritikken. 

- Ikke skadelig Sigstad forklarer at selv om det ikke finnes noen statistikk, så er det å amme en treåring kanskje vanligere enn vi tror.  

- Saken er bare den at de som gjør dette, gjør det i skjul, i frykt for å få kritikk slik som i dette tilfellet.

- Når bør man slutte å amme et barn?

- Det er ikke skadelig å amme en treåring, og så lenge mor og barn trives med det, så er det ikke problematisk, forklarer Sigstad.