Mia Skäringer:

- Mange av oss har store sår som har blitt brutalt revet opp igjen

«Solsidan»-stjernen hyller kvinner som tør å dele sine voldshistorier.

TØFF DAME: «Solsidan»-skuespilleren har flere ganger åpnet opp om sin turbulente barndom. Nå hedrer hun andre kvinner som har turt å gjøre det samme. Foto: NTB Scanpix
TØFF DAME: «Solsidan»-skuespilleren har flere ganger åpnet opp om sin turbulente barndom. Nå hedrer hun andre kvinner som har turt å gjøre det samme. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den svenske skuespilleren Mia Skäringer (41), kjent fra komiserien «Solsidan» som går på TV 2, har gjort stor suksess med sin skuespillerkarriere.

På privaten har imidlertid ikke alt vært like lett for 41-åringen.

Allerede som 14-åring led hun av et alkoholproblem, og slet med både selvskading og spiseforstyrrelser.

I et tidligere intervju med Expressen fortalte også 41-åringen om den verste hendelsen i sitt liv, da hun ble voldtatt på fest som 16-åring.

Hyller kvinner

Åpenheten har krevd mot hos den svenske skuespilleren, som nå hyller andre kvinner som det siste året har turt å stå fram, og snakke om vold og overgrep.

I et lengre Facebook-innlegg referer hun til den store Metoo-kampanjen som har versert over hele verden, og hvor stolt hun er av kvinner som har turt å dele sin historie.

- Nå har vi dratt skammen over på deres side. Fokuset er satt der det skal være. Vi blør fra våre gnagsår i hendene våre. Gråter av lettelse for hva vi faktisk har oppnådd. Og vi har alle slitt på ulike måter, starter hun innlegget med.

- Vi har gjort det sammen selv om vi er ulike. Båret på det som tidligere var ensomhet og som vi aldri kunne dele med noen, skriver hun videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer