Donald Trump vant USA-valget 2016:

- Mange er virkelig redde nå

Kjendisene reagerer med sorg og forferdelse på valgresultatet.

LAMSLÅTT: Katy Perry, Jessica Chastain og Ariana Grande er noen av de amerikanske kjendisene som er sjokkerte over at republikanernes presidentkandidat Donald Trump stakk av seieren i nattas valgthriller i USA. Foto: NTB Scanpix
LAMSLÅTT: Katy Perry, Jessica Chastain og Ariana Grande er noen av de amerikanske kjendisene som er sjokkerte over at republikanernes presidentkandidat Donald Trump stakk av seieren i nattas valgthriller i USA. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

b(Dagbladet): Natt til onsdag ble mennesker på valgvaker over hele verden vitne til en utrolig valgthriller i USA.

Da Donald Trumps (70) presidentkandidatur først ble kjent, var det mange som reagerte med å latterliggjøre forretningsmannen.

I dagene før valget fikk republikanernes presidentkandidat imidlertid vind i seilene i kjølvannet av Hillary Clintons (69) e-postskandale. Ekspertene var uenige om vinnerprognosene til de to kandidatene, men i morgentimene onsdag var valgresultatet klart:

Den omstridte presidentkandidaten Donald Trump blir USAs neste president.

En rekke amerikanske kjendiser har engasjert seg i valgkampen, og mange har erklært at de flytter fra USA dersom Trump blir president.

Da folk begynte å innse at Trump nærmet seg seier, gav et utall berømte Clinton-tilhengere uttrykk for sjokk og vantro på det sosiale mediet Twitter.

Clinton-tilhengere vil kjempe

«Modern Family»-stjerna Jesse Tyler Ferguson (41), som har vært gift med Justin Mikita (31) siden 2013, føler på både sorg og kampvilje etter Trumps seier.

- Jeg bruker kvelden til å sørge på vegne av minoriteter, kvinner, immigranter, muslimer og LHBT-samfunnet, men i morgen våkner jeg klar til kamp, skriver han på Twitter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer