Mange har lurt på hvorfor i all verden Erna holdt «pressekonferanse» om Princes dødsfall - her er svaret

Twitter-storm etter statsministerens møte med pressen.

MØTTE PRESSEN ETTER PRINCE-DØDSFALL: Rundt klokka 20.30 torsdag kveld kom det en hastemelding fra Norges Telegrambyrå (NTB) som fastslo at Erna Solberg «vil være tilgjengelig for pressen i statsministerboligen i forbindelse med dødsfallet til artisten Prince». Dette bildet er tatt ved en annen anledning. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
MØTTE PRESSEN ETTER PRINCE-DØDSFALL: Rundt klokka 20.30 torsdag kveld kom det en hastemelding fra Norges Telegrambyrå (NTB) som fastslo at Erna Solberg «vil være tilgjengelig for pressen i statsministerboligen i forbindelse med dødsfallet til artisten Prince». Dette bildet er tatt ved en annen anledning. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Artisten Prince Rogers Nelson, eller bare Prince, døde i sitt hjem torsdag. Verden mottok dødsbudskapet litt over klokka sju torsdag kveld.

Det gjorde også statsminister Erna Solberg (H). 

- Utrolig trist. Takk for musikken i mitt liv, skrev statsministeren på Twitter like etter at dødsfallet ble kjent.

Tilgjengelig for pressen Rundt klokka 20.30 torsdag kveld kom det en hastemelding fra Norges Telegrambyrå (NTB) som fastslo at Solberg «vil være tilgjengelig for pressen i statsministerboligen i forbindelse med dødsfallet til artisten Prince».

Beskjeden kunne oppfattes som en innkalling til en pressekonferanse, og reaksjonene lot ikke vente på seg. Mange spøkte med NTBs hastemelding.

- NTB melder at Erna inviterer til pressetreff utenfor statsministerboligen i morgen for å snakke om sitt forhold til Candy Crush, skriver Medier 24-redaktør, Gard Lehne Borch Michalsen i en tweet.

Overfor Dagbladet utdyper han:

- Jeg forstår at mange ønsker å uttrykke sin sorg og kondolanse når store artister går bort, også statsministeren. Noe Erna Solberg også gjorde i flere kanaler. Men å invitere til pressekonferanse på kvelden, når du er landets statsminister, for å snakke når en utenlandsk artist dør, da senkes terskelen for hva landets leder skal bruke tid og plass på, sier redaktøren.

- Det kan også være reaksjonene forsterkes av at NTB sendte ut hastemelding om saken. Det virket litt absurd. Da skjønner jeg godt at mange spøker med saken. Og det er jo egentlig synd, fortsetter Borch Michalsen.

«Er Erna mora til Prince?» Komiker og forfatter André Ulveseter spør «om Erna er mora til Prince».

Hans Vang, politiadvokat i Trøndelag Politidistrikt, skriver syrlig at han i anledning at «klokka skal stilles til vintertid» vil være tilgjengelig fra klokka 0200 til kl 0100, formodentlig for pressen.
Statsministerens kontor (SMK) understreker overfor Dagbladet at de selv ikke sendte ut noen innkalling til pressekonferanse.

- Vi fikk veldig mange pressehenvendelser om kommentarer fra statsministeren siden hun er en kjent Prince-fan. Derfor var hun tilgjengelig for kommentar for pressefolkene som hadde bedt om det, skriver Trude Måseide, kommunikasjonssjef ved SMK til Dagbladet i en SMS.

På spørsmål om hva SMK tenker om kritikken som hagler på Twitter, henviser de igjen til svaret sendt per SMS.

Dette sa hun om Prince Og for de oppmøtte utenfor statsministerboligen, kunne Erna Solberg fortelle følgende om sitt forhold til den kjente og kjære artisten.

- Jeg har hørt på musikk av Prince når jeg skal motivere meg til valgkamper og til politiske debatter, og jeg har hørt på Prince når jeg har syntes at ting har vært litt tregt og vanskelig, sa Solberg til NTB.

- Prince hadde evnen til å fornye seg og treffe med sine låter. Han var spesiell for meg fordi han var enestående til å formidle, la hun til.

Flere ganger tidligere har statsministeren fortalt om sitt forhold til den mangfoldige artisten som over flere tiår satte preg på popmusikken.

- Den type musikk er en viktig del av min ungdomstid. Da jeg var student, da jeg møtte min mann, ja, de store øyeblikkene. Jeg hører fortsatt på Prince nesten hver dag, sa hun.

Låten «When Doves Cry» fra albumet «Purple Rain» i 1984 framhevet hun som favorittlåt blant de flere tusen låtene artisten sto bak.