GJENGEN ALLIANSE: Ulrikke Falch (til venstre) slo gjennom som skuespiller i NRK-serien «Skam». Her med medskuespillerne Chris (Ina Svenningsdal), Noora (Josefine Frida Pettersen), Sana (Iman Meskini) og Eva (Lisa Teige). Foto: Tor Gunnar Berland / Stella Pictures
GJENGEN ALLIANSE: Ulrikke Falch (til venstre) slo gjennom som skuespiller i NRK-serien «Skam». Her med medskuespillerne Chris (Ina Svenningsdal), Noora (Josefine Frida Pettersen), Sana (Iman Meskini) og Eva (Lisa Teige). Foto: Tor Gunnar Berland / Stella PicturesVis mer

- Mange kommer bort til meg og er overbevist om at jeg er dum

Fans tror Ulrikke Falch (19) er som karakteren hun spiller i suksess-serien «Skam». 

I den svært populære NRK-serien «Skam» spiller Ulrikke karakteren Vilde, som er en naiv og tilsynelatende overfladisk tenåring.

Til Seoghør.no forteller hun at mange tror hun er slik, også i virkeligheten.

- Mange kommer bort til meg og er overbevist om at jeg er dum, og som har lyst til å ha en lang samtale med meg om hvor dum jeg er, sier hun.

- Jeg må sitte og overbevise dem om at jeg ikke er dum. Men jeg tar det på strak arm. De forventer lite av meg og det er jo ganske greit, da kan jeg jo overraske dem. Så er det mange kommentarer på stemmen min. Altså at jeg har lysere stemme i virkeligheten.

Heldigvis klarer den unge skuespilleren å se noe positivt ved dette.

- Da er det vel bra skuespill da, jeg får bare se det på den måten. Jeg skal ikke bevise noe for dem - enda, sier hun.

SPILLER VILDE: Ulrikke Falch (nummer to fra venstre) spiller karakteren Vilde i NRK-suksessen «Skam». Foto: NRK
SPILLER VILDE: Ulrikke Falch (nummer to fra venstre) spiller karakteren Vilde i NRK-suksessen «Skam». Foto: NRK Vis mer

Slet med spiseforstyrrelser

Falch har blitt et kjent ansikt etter hun slo gjennom med «Skam».

Men livet har ikke alltid vært lett for 19-åringen.

Til Seoghør.no forteller hun at hun har slitt med spiseforstyrrelser.

- Det er jo ganske vanlig å være åpen om det nå, for meg faller det helt naturlig å være åpen om det. Jeg synes det er en selvfølge. Jeg slet med spiseforstyrrelser før, men nå har jeg det veldig bra, sier skuespilleren til Seoghør.no.

Tidligere har hennes tvillingsøster, Emilie Falch (19), snakket om den vanskelige tiden til TV 2.

- Det var da Ulrikke var 13-14 år gammel at vi i familien forstod at hun ikke hadde det bra. Ulrikke fikk raskt diagnosen anoreksi, en spiseforstyrrelse som gjorde at hun endret seg veldig og ble veldig syk, sa hun til TV 2 i januar.

- Blir så redd

Ulrikke Falch selv skrev i vår et innlegg i Aftenposten om spiseforstyrrelsen. I tillegg har hun vært åpen om lidelsen i sosiale medier.

På Instagram la hun ut et bilde av seg selv hvor hun er tydelig mager.

- Under dette bildet finner jeg kommentarer som: «du er fin» og «perfekt». Jeg blir så redd på deres vegne. Og jeg blir så redd for hva dere utsetter dere for. Ikke oppsøk idealer, skap dine egne. Ikke jobb for perfeksjon, jobb for en bærekraftig hverdag, det er vanskelig nok å bare være menneske.

- Jeg er faen så vakker fordi jeg har det bra med meg selv. For faen, skrev hun.

Ny sesong til høsten

«Skam» har blitt enormt populær med sine to sesonger - til og med i utlandet -, og vant hele tre Gullruten-priser under utdelinga i Bergen i mai.

Det var tidligere i sommer knyttet stor spenning til hvem som skulle bli hovedperson i sesong tre, slik karakterene Eva og Noora var bærende i de to foregående sesongene, og i slutten av juni publiserte NRK et klipp som avslørte at fokuset i den kommende sesongen dreies mot en gutt.

SNART TILBAKE: Etter to sesonger tok «Skam» pause før sommerferien. Til høsten er serien tilbake igjen. Foto: NRK
SNART TILBAKE: Etter to sesonger tok «Skam» pause før sommerferien. Til høsten er serien tilbake igjen. Foto: NRK Vis mer

Lest denne? Homohyllest til «Skam»-Isak

- Vi tror det blir en fantastisk sesong, og fansen vil ikke bli skuffa, sa redaksjonssjef i NRK P3, Håkon Moslet, til Dagbladet da hovedpersonen ble avslørt.

Denne saken ble opprinnelig publisert på Seoghør.no.

NKVO: Vi besøkte Hartvig Nissens skole, hvor deler av den populære tv-serien «Skam» blir filmet, for å spørre om de kjenner igjen begrepene fra serien. Video: Bjørn Langsem /Klipp: NRK Vis mer
HOOKE-FEST: Hvor realistisk er NRK-serien «Skam»? Kjenner Hartvig Nissen-elevene seg igjen i karakterene? Og arrangeres det virkelig hooke-fester? DBTV møtte elevene ved «Skam»-skolen for å få svar. Video: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
BLODFAN: «Skam»-jentene har blltt superpopulære - både blant unge og voksne. Fredrik Skavlan møtte stjernene på Gullruten og var ikke redd for å si at han var blodfan. Video: Sveinung U. Ystad Vis mer