Geniale barneklær:

Mange lar seg irritere over at småbarn stadig vokser ut av klærne sine. Det får disse plaggene en slutt på

Plaggene skal passe fra barnet er tre måneder til tre år gammelt.

VOKSER MED BARNA: Designer Ryan Yasin har funnet opp barneklær som er laget med en innovativ ingeniørteknikk, som sørger for at barnet kan bruke samme plagg opp til treårsalderen. Alle foto: Petit Pli
VOKSER MED BARNA: Designer Ryan Yasin har funnet opp barneklær som er laget med en innovativ ingeniørteknikk, som sørger for at barnet kan bruke samme plagg opp til treårsalderen. Alle foto: Petit Pli Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Som kjent er det dyrt å ha barn, og blant de mange utgiftene som følger med en familieforøkelse, er beløpene de fleste småbarnsforeldre bruker på klær til avkommet.

Små barn vokser fort, og aktivitetsnivået deres sørger gjerne for at plagg må kastes og erstattes over en lav sko.

Et slikt forbruk av klær er verken snilt mot lommeboka eller mot miljøet, og den London-baserte designeren Ryan Yasin (24) fant ut av han ville gjøre noe med problemet, skriver The Guardian.

Resultatet? Kleskolleksjonen Petit Pli, som er laget at et vanntett stoff som kan vaskes i maskin - og resirkuleres. Og, ikke minst: Plaggene passer til barn som er tre måneder så vel som tre år gamle.

Hemmeligheten er at Yasin har benyttet seg av en origami-inspirert teknikk og det såkalte «negative Poissons forhold». Det innebærer at stoffet blir tykkere og kan utvide seg i to retninger samtidig.

- Ikke voksenklær i miniatyr

Den unge designeren studerte konseptet på Londons Imperial College, og han har altså brukt prinsipper han har lært på veien til å bli aeronautisk ingeniør, i barneklærne sine.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer