Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

- Mange vil hevde at han burde holdt seg hjemme i respekt for de seilevennene som aldri kom hjem

Med rett til å lage bråk, kaptein Andhøy.

BERSERK IGJEN: Ishavets sjørøvere er igjen klare for å lage bråk via TVNorge. Fra venster kaptein Jarle Andhøy,Nick Jaffe og Rune "Supern" Olsgaard. Foran førstereiserne, Anne-Kat. Hærland og Petter "Jack Sparrow" Baarli. Foto. TVNorge
BERSERK IGJEN: Ishavets sjørøvere er igjen klare for å lage bråk via TVNorge. Fra venster kaptein Jarle Andhøy,Nick Jaffe og Rune "Supern" Olsgaard. Foran førstereiserne, Anne-Kat. Hærland og Petter "Jack Sparrow" Baarli. Foto. TVNorge Vis mer

Piratkaptein Jarle Andhøy med nytt og gammelt mannskap er igjen ute på havet med skuta «Berserk» for tredje gang etter ekspedisjonene «Berserk mot Sydpolen» og «Jakten på Berserk».

Mange vil nok hevde at han burde holdt munn og holdt seg hjemme i respekt for de seilevennene som aldri kom hjem forrige gang, dette samtidig som norske myndigheter igjen har tiltalt ham for å ha seilt sør for 60. breddegrad uten å ha tillatelse fra myndighetene.

Rettssaken pågår akkurat nå og på den måten får da også serien ekstremt mye drahjelp ettersom det er premiere på iceberg-trash-tv i kveld. Vi må kunne si at det alltid er mye støy i «Berserk»s kjølvann selv om Andhøy nå hevder å ha fått tillatelser av argentinske myndigheter.

Med seg denne gangen har han nok en gang et mannskap som må kunne kalles en smule odd. Anne-Kat. Hærland som byssejenta som vil ut av blomsterhagens komfort for å finne tilbake til sin gamle vågalitet, og vi møter gitarmatrosen over alle førstereisgutter, Petter Baarli, som utropes til svirebroren til Jack Sparrow.

Petter og Anne-Kat. er da også de to som gjør dette verdt å se på, men vi venter på at Hærland skal smekke til med saftige gloser mot den softe machogjengen.

Andhøy er også en underlig skrue som fortsatt snakker som en Ivo Caprino-figur, men samtidig er det en frifantgalskap i ham som vi i små doser liker. Seilasen er et forsøk på å gjøre samme reis som en britiske oppdageren sir Ernest Shackleton.

Dette er ikke på et juniorhav, og derfor er det bra at Jarle har med seg sin gamle bryggesjauer og helvetesengel, Rune «Supern» Olsgaard, som ble banket kraftig opp for fem år siden i Russland, men som nå endelig er frisk nok til å stå til rors. Anne-Kat. og Petter er som sagt beholdningen, særlig pakkingen av smoking fra Baarli. Han har nemlig laget ei ny låt om pingviner. Fornøyelig øyeblikk. Anmeldelsen er basert på 3 episoder.

Premiere på TVNORGE, i kveld klokka 21.30: