GOD STEMNING: «Kanskje er Bieber på en måte en blanding av Bobbysocks og «Lille Martin»?» undrer anmelder Bård Tufte Johansen. Bildet er tatt under gårsdagens konsert. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet
GOD STEMNING: «Kanskje er Bieber på en måte en blanding av Bobbysocks og «Lille Martin»?» undrer anmelder Bård Tufte Johansen. Bildet er tatt under gårsdagens konsert. Foto: Eirik Helland Urke / DagbladetVis mer

Mann (44) anmelder konsert med Justin Bieber

Bruk av lift, flatskjerm, truck og musikere som overgår «Beat for Beat»-bandet sikrer en klar 5-er!

Aller først, det er ikke lett å holde hodet kaldt og anmelde en konsert hvor så mye er hype og merchandise. For her er det lett å bli revet med. Sist gang vi så lignende hype var da «de nye gitarkameratene» var i Spektrum. Jeg ga en klokkeklar 6-er til den konserten, og kjøpte til og med Askil Holm-votter. Jeg går ikke i den fella igjen.

Så til konserten: Honnør for proff håndtering av trafikken på Fornebu. Hvis jeg sammenligner dette med for eksempel Villmarksmessa på Hellerud, da både Lars Monsen (med bikkjer) og hele Tangeruddampen var der på samme dag, ja, så gikk dette over all forventning. Den gangen satt jeg to timer i kø og kunne bare høre bikkjene til Monsen ule. Trøsten var at Tangeruddampen satt i samme kø, så showet deres fikk jeg med meg. Det var litt uproft, men sjarmerende, selvsagt!
 
Litt om Justin Bieber. Han er fra Canada og er 19 år og ble oppdaget på internett.
 
Stemningen er i taket allerede før konserten har begynt, her er det tydeligvis nok bare å vise seg. Dette kjenner jeg igjen fra da Bobbysocks kom til Nattåpent i Skien i 1985. Kanskje er Bieber på en måte en blanding av Bobbysocks og «Lille Martin»? I så fall ikke noe rart at det faller i smak. (P.S. Bobbysocks var for ukult for meg, Mark Knopfler derimot.)

Konserten åpner med at Justin Bieber kommer ned fra taket med englevinger. Vingene er bare dekor, han holdes oppe av en 2 mm tykk stålwire. Det er imponerende hvor mye trøkk stålwirene tåler. Jeg har sett en Pajero 4x4 blitt dratt opp av ei myr med 2 mm wire. Publikum er i ekstase. Jeg så det samme på et Rema 1000-event i 2005, da Odd Reitan ble firt ned fra taket i en 20 mm tykk stålwire. Rema 1000-ansatte var ikke noe mindre ekstatiske. Men for all del, knalltøff start.
 
Neste høydepunkt er når Bieber blir heist opp med en lift. Skulle likt å vite hvordan de fikk den liften inn under scenen. I like.
Det mest imponerende er de enorme flatskjermene på scenen. Jeg har sett en del store flatskjermer, men dette tar kaka. Publikum jubler også over dette. Helt rått.

Bandet består av studiomusikere, men hvor bra er bandet i forhold til vårt proffeste band, «Beat for Beat»-bandet? Kan de uanstrengt hoppe fra sjanger til sjanger? Kan de spille ti sanger på 30 sekunder? Vel, de har i hvert fall flerstemt koring som er på nivå med Vamp og Tre små kinesere. (Det «Beat for Beat»-programmet skulle jeg GJERNE sett, for øvrig.)

Publikum jubler når han sier «Norway is my favorite», dette sier han nok om alle land, samtidig har det blitt knallfint på Fornebu. Rett ved sjøen, kort vei til marka og 15 minutter på sykkel så er du i sentrum. Det har nok ikke gått Bieber hus forbi.
 
Justin Bieber har ikke klaff med alt, for når han skal ta opp en jente på scena for å synge til henne, ja, så blir hun så flau over å stå på scena at hun begynner å grine. Kanskje det er lurt å heller ta opp en på min alder neste gang, en som takler dette litt bedre. Hadde Bieber sunget til den durkdrevne foredragsholderen Ingebrigt Steen Jensen, som jeg ser i mengden her, kunne dette blitt litt mindre flaut.

Konserten avsluttes med at han forsvinner ned gjennom scenegulvet. Her tipper jeg de rett og slett har brukt noe så enkelt som en truck. Tøft.

VAR PÅ KONSERT: Bård Tufte Johansen anmeldte Justin Bieber konserten i går, fra Telenor Arena for Dagbladet.
VAR PÅ KONSERT: Bård Tufte Johansen anmeldte Justin Bieber konserten i går, fra Telenor Arena for Dagbladet. Vis mer

Synd vi må forlate lokalet, skulle gitt MYE for å se hvordan de rigger ned scenen, lurer på hvordan de får ned flatskjermene, tipper lift.

Terningkast 5.

Anmeldelsen er basert på første og siste del av showet. Fordi de ikke solgte kaffe måtte jeg helt på bensinstasjonen, i tillegg måtte jeg krangle for å få med meg Statoils kaffeavtale kopp inn. Der røyk den 6-eren.