Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Demi Moore:

Mann ble funnet død i stjernas basseng. Nå går de etterlatte til sak

Demi Moore var bortreist da tragedien inntraff. 

SAKSØKT: Sommeren 2015 døde en mann i Demi Moores basseng mens hun var bortreist. Nå kan hun bli holdt rettslig ansvarlig for hendelsen, som følge av et nytt søksmål. Foto: NTB Scanpix
SAKSØKT: Sommeren 2015 døde en mann i Demi Moores basseng mens hun var bortreist. Nå kan hun bli holdt rettslig ansvarlig for hendelsen, som følge av et nytt søksmål. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Den amerikanske skuespilleren Demi Moore (54) er kjent for sin imponerende karriere på lerretet, med roller i blant annet «Charlie's Angels: Full Throttle», «Disclosure» og «G.I. Jane» på CV-en.

Hun er også kjent for sitt privatliv, spesielt for sine tre ekteskap. Hun har vært gift med både Bruce Willis og Ashton Kutcher, og figurerte mye i pressen på grunn av forholdene. De siste årene er det imidlertid en mindre hyggelig grunn til at hun har fått oppmerksomhet.

MED BARNA: Moore var gift med skuespiller Bruce Willis fra 1987 til 2000. Sammen fikk de barna Rumer, Scout og Tallulah. Her er de sammen på rød løper i 2001. Foto: NTB Scanpix
MED BARNA: Moore var gift med skuespiller Bruce Willis fra 1987 til 2000. Sammen fikk de barna Rumer, Scout og Tallulah. Her er de sammen på rød løper i 2001. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Sommeren 2015 ble en mann funnet død i bassenget hennes, som tilhører villaen hun eier i Los Angeles. Den 21 år gamle mannen som døde kunne ikke svømme, og vaktmesteren skal ha funnet ham på bunnen av bassenget.

Den avdødes etterlatte har nå gått til sak, og Moore, som ikke var til stede under ulykken, blir nå dratt inn i søksmålet.

Saksøkt

Det er New York Daily News som omtaler saken. Allerede sommeren 2015 var spørsmålet om Moore kunne stå juridisk ansvarlig for dødsfallet oppe.

Advokat Leo Terrell har sagt at ansvaret kan falle på Moore, som ikke sørget for at det var trygt nok hjemme hos henne.

- Et potensielt søksmål vil basere seg på faktumet at hun mislyktes i å sikre gjestenes sikkerhet fra farene ved å ha et basseng, sa Terrell.

Til Fox News understreket advokat Julian Chan skuespillerens ansvar, og sa at verten har ansvar for sikring av huset.

Nå, to år etterpå, blir hun rettslig etterfulgt for ulykken. NY Daily News skriver at den avdødes foreldre saksøker skuespilleren på flere grunnlag. De mener hun står ansvarlig for manglende sikring ved bassenget og at det var uansvarlig av henne å ikke følge opp vaktmesteren bedre.

Det var han som hadde fest i skuespillerens villa da ulykken skjedde. Videre i rettsdokumentene hevdes det at kombinasjonen av mye alkohol, dårlig sikring og et mørkt basseng bidro til dødsfallet.

ETTERFORSKET: Denne politibilen undersøkte åstedet den 19. juli 2015, morgenen etter at ulykken hadde inntruffet. Foto: AP Photo/Ringo H.W. Chiu, NTB Scanpix
ETTERFORSKET: Denne politibilen undersøkte åstedet den 19. juli 2015, morgenen etter at ulykken hadde inntruffet. Foto: AP Photo/Ringo H.W. Chiu, NTB Scanpix Vis mer

Dokumentene hevder at politibilder fra åstedet viser manglende belysning rundt bassengområdet. Det er pyntet med steiner i nærheten, som man ifølge søksmålet kan snuble på.

Moore får også pepper for at bassenget var for varmt. Saksøkerne hevder at den avdøde 21-åringen hadde en medisinsk tilstand som gjorde at han ikke tålte det varme vannet, som i kombinasjon med manglende svømmeferdigheter ble fatalt.

- Tragedie

Nettavisa skriver at de har forsøkt å komme i kontakt med Moore, men at forespørslene ikke har blitt besvart. Stjerna har derimot uttalt seg om dødsfallet flere ganger tidligere, da nyheten var fersk.

- Jeg er i fullstendig sjokk. Jeg var utenbys for å feire en bursdag sammen med døtrene mine da jeg fikk den triste nyheten, sa 54-åringen i en uttalelse til People.

Hun la ikke skjul på at det hele ble opplevd som et sjokk for både henne og familien.

- Å miste et barn er en utenkelig tragedie, og tankene mine går ut til denne unge mannens familie og venner. Jeg ber om at alle vennligst respekterer privatlivet til alle de involverte i denne vanskelige tida, sier Demi Moore.

Den avdøde ble av familien beskrevet som en gutt som aldri gjorde noe galt, og som alle likte. Han studerte på Santa Monica Community Collage og jobbet med et snowboard-merke da ulykken inntraff.

Det er ikke kjent når saken eventuelt berammes i retten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media