Tone Damli og Ina Wroldsen:

Mann ilagt besøksforbud mot Tone Damli og Ina Wroldsen

Mannen i 50-årene skal ha stalket artistene i 16 år.

UTSATT FOR STALKING: En mann i 50-årene er ilagt besøksforbud mot artistene Tone Damli og Ina Wroldsen. foto: NTB Scanpix
UTSATT FOR STALKING: En mann i 50-årene er ilagt besøksforbud mot artistene Tone Damli og Ina Wroldsen. foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En mann er ilagt besøksforbud etter stalking og utpressing av artistene Tone Damli (31) og Ina Wroldsen (35). Det melder TV2.

Ifølge kjennelsen har artistene i flere år blitt kontaktet av en mann i 50-årene. De profilerte kvinnene gikk sammen om en felles anmeldelse, og 29. mai ble han altså ilagt besøksforbud.

Ifølge kjennelsen vil besøksforbudet være gjeldende til og med mai 2020, og begrunnes med faren for gjentakelse. Avgjørelsen betyr at mannen forbys å oppsøke, forfølge, eller på noe vis ta kontakt med de to artistene. Det dreier seg både om personlig kontakt, telefon, tekstmelding, e-post, sosiale medier, via post eller via tredjeperson.

Pågått i 16 år

I hele 16 år har Wroldsen mottatt jevnlige henvendelser fra mannen, flere av dem med et seksuelt innhold.

Mannen skal blant annet ha gitt utrykk for at han elsker henne, at hun er en gud og at de to hører sammen.

Ifølge kjennelsen skal Wroldsen ha blokkert vedkommende i sosiale medier, men mannen skal så ha forsøkt å komme i kontakt med henne ved hjelp av andre familiemedlemmer. Dommeren i saken legger stor vekt på Wroldsens egne forklaring i retten.

PÅGÅTT I 16 ÅR: Ina Wroldsen skal ha blitt stalket av mannen i 16 år. Foto: NTB Scanpix
PÅGÅTT I 16 ÅR: Ina Wroldsen skal ha blitt stalket av mannen i 16 år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Psykisk ustabil

Siden 2015 har Damli Aaberge mottatt seksualiserte meldinger på Instagram fra samme mann, i tillegg til trusler. Mannen skal også ha involvert henne i sin kontakt med offentlige etater knyttet til navnebytte og voldsoffererstatning.

I kjennelsen kommer det fram at mannen i e-post av 29. januar 2019 skriver at Aaberge ikke må glemme at han er «farlig for gjeldsslaver som deg». Aaberge har forklart at hun er redd for seg selv og sin datter som følge av pågangen. I kjennelsen står det at Oslo tingrett ikke betviler at kontakten har vært skremmende og belastende for Aaberge og hennes familie i lang tid.

Mannen har også tidligere fått besøksforbud, uten å godta dette. Saken ble derfor brakt inn til retten for vurdering.

Retten har konkludert med at mannen fremstår som psykisk ustabil.

Advokat John Christian Elden har bistått de to kvinnene.

- Jentene har vært utsatt for stalking over mange år på en slik måte at det går ut over livskvalitet og familieliv. Da måtte vi reagere, og er glad for rettens klare kjennelse der de fikk medhold, sier Elden til Dagbladet.

Samtidig sier han at kvinnene håper at besøksforbudet vil bli håndhevet.

- Vi forutsetter nå at dette følges opp med mindre han vil pågripes av politiet, sier Elden.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer