Jerry Jeff Walker:

Mannen bak superhit er død

Countrysangeren og låtskriveren Jerry Jeff Walker har gått bort.

DØD: Countrysangeren og låtskriveren Jerry Jeff Walker har gått bort. Her avbildet i 2015 under en konsert i Texas. Foto: Suzanne Cordeiro / Shutterstock / NTB
DØD: Countrysangeren og låtskriveren Jerry Jeff Walker har gått bort. Her avbildet i 2015 under en konsert i Texas. Foto: Suzanne Cordeiro / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Den amerikanske countrysangeren og låtskriveren Jerry Jeff Walker er død. Han ble 78 år gammel.

Det bekrefter en talsperson for familien til Pitchfork.

Countrysangeren som ble diagnostisert med strupekreft i 2017, gikk bort fredag som følge av komplikasjoner knyttet til kreftsykdommen.

Walker er best kjent for å skrive den populære låta «Mr. Bojangles», som seinere har blitt tolket av en rekke andre sangere og band.

COUNTRYSTJERNE: Her er Jerry Jeff Walker på scenen i 1981. Foto: Berliner Studio / NTB
COUNTRYSTJERNE: Her er Jerry Jeff Walker på scenen i 1981. Foto: Berliner Studio / NTB Vis mer

Tolket av stjerner verden over

Låta ble inspirert av livshistorien til en hjemløs, alkoholisert gateartist og steppedanser som Walker møtte tilfeldig i et fengsel i New Orleans, etter en massearrestasjon i 1965 knyttet til en mordetterforskning.

Blant berømte personer som har tolket låta finner man Dolly Parton (74), Sammy Davis jr., Neil Diamond (79), Nitty Gritty Dirt Band, Duke Ellington, Nina Simone, Bob Dylan (79), Whitney Houston og Robbie Williams (46).

Den norske jazzlegenden Radka Toneff spilte inn «Mr. Bojangles» på albumet «Winter Poem».

Ifølge Taste Of Country ble Walker født Ronald Clyde Crosby 16. mars 1942, og begynte allerede som tenåring å spille i lokale band. Etter å ha fullført videregående på 1960-tallet, besluttet han å drive med musikk på heltid.

SUPERHELT: «Black Panther»-stjerna Chadwick Boseman er død, etter en fire år lang kamp mot tarmkreft. Video: NTB Scanpix Vis mer

Fikk kreft

I 1974 giftet han seg med sin kone Susan Streit, som seinere skulle bli hans manager. Noen år seinere dannet han også sitt eget plateselskap med navn Tried & Trued sammen med kona.

Som nevnt opplevde Walker å bli diagnostisert med strupekreft i 2017. Dette har han tidligere fortalt åpent om.

- På et tidspunkt hadde jeg cellegift, stråling, lungebetennelse og en blodinfeksjon - alt på samme tid, har han tidligere uttalt, ifølge Taste Of Country.

DØD: Den unge Youtube-stjerna Ethan Peters er død, bare 17 år gammel. Bilder fra Ethanisupreme. Vis mer

For to år siden kom han ut med sitt siste album med navn «It's About Time». Han er mest kjent for sine bidrag til musikkscenen i Texas, og til countrymusikk generelt.

Walker etterlater seg kona Susan, dattera Jessie Jane og sønnen Django Walker (39).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer